Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ТАКИ ПОЧАЛА РЕПРИВАТИЗАЦІЮ "КРИВОРІЖСТАЛІ"

Субота, 11 червня 2005, 18:28
Уряд доручив міністерству юстиції відповідно до закону про виконавче провадження забезпечити виконання рішення суду про повернення пакета акцій ВАТ "Криворіжсталь" у розмірі 93,02% у державну власність.

Як повідомила журналістам голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, таке рішення Кабінет міністрів прийняв на засіданні в суботу.

Семенюк додала, що ще 7 червня направила банку-зберігачу цих акцій "ІНГ Банк Україна" документи про повернення акцій, однак не одержала відповіді, тому що за станом на вечір п'ятниці банк ще не одержував судового рішення.

Глава фонду також відзначила, що уряд доручив ФДМ в триденний термін підготувати документи, необхідні для повторної приватизації "Криворіжсталі".

Відповідаючи на питання про повернення коштів переможцеві приватизаційного конкурсу консорціумові ІМС, Семенюк сказала, що, відповідно до приватизаційних законів, кошти будуть повернуті тільки після перепродажу, а їхній розмір буде визначений, у тому числі, з урахуванням підсумків діяльності робочої групи, що відповідно до рішення уряду з понеділка почне працювати на "Криворіжсталі".

Разом з тим, сама Тимошенко на прес-конференції в перерві засідання Кабміну сказала, що уряд планує прийняти постанову, яка починає процедуру нового продажу ВАТ "Криворіжсталь", 16 червня.

За її словами, до цього терміну буде вирішене питання про розмір пакета, що буде пропонуватися до продажу.

"Пакет акцій "Криворіжсталі" у 93,02% був незаконно проданий за 3,59 млрд. гривень. Якщо відбудеться нова приватизація, ми очікуємо одержати значно більшу суму. Мінімум, який можна одержати, це 10-12 млрд. гривень", - підкреслила прем'єр.

Тимошенко відзначила, що повторна приватизація будуть проходити максимально відкрито в конкурентних умовах.

"Ми гарантуємо, що будемо виставляти на приватизацію "Криворіжсталь" без яких-небудь недоліків, без будь-якої родимки", - додала Тимошенко.

Вона відзначила, що на сьогоднішній день усі судові рішення про незаконність приватизації "Криворіжсталі" набрали сили. "Сьогодні "Криворіжсталь" абсолютно готова для початку нового етапу приватизації, але зовсім іншого - на відкритому конкурсі, з абсолютно конкурентними, прозорими умовами і за дійсну вартість", - заявила прем'єр.

Вона вважає малоймовірним перегляд рішення про незаконність приватизації "Криворіжсталі" у судах вищої інстанції.

"У Верховному суді визначені усього кілька обставин, по яких можна приймати скарги для розгляду. Уже сьогодні юристи стверджують, що таких обставин у цій справі не існує. Тобто, скоріше за все, ця справа не буде прийнята для розгляду Верховним судом " - відзначила Тимошенко.

Прем'єр також повідомила, що у Вищому господарському суді також відсутні скарги на рішення про незаконність приватизації "Криворіжсталі". "Тому говорити про якісь ризики не доводиться", - підсумувала Тимошенко.

Як повідомлялося, 8 червня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що уряд на засіданні в суботу прийме постанову про порядок проведення нового конкурсу по приватизації "Криворіжсталі". Уряд у даний час бере під повний контроль питання життєдіяльності підприємства.

Пакет у розмірі 93,02% акцій УФ ВАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат "Криворіжсталь" придбаний промислово-фінансовим консорціумом "Індустріально-металургійний союз" улітку 2004 року за 4260 млн. грн. (близько $800 млн.).

Господарський суд Києва 22 квітня 2005 року визнав незаконним продаж "Криворіжсталі" і ухвалив повернути ці акції ФДМ. Київський Апеляційний господарський суд 3 червня підтвердив незаконність приватизації.

ІМС до остаточного рішення суду запропонував владі мирову угоду в справі приватизації комбінату. Президент Віктор Ющенко висловився за можливість мирової з урахуванням рішення суду, у той же час Тимошенко заявила про "безглуздість" укладання мирової після рішення суду.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Пінчук з Ахметовим позиватимуться з усіма, хто зазіхне на їхню власність

Тимошенко висадить на "Криворіжсталь" десант. І не радить робити дурниць

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
21:06
У новому пакеті зброї для України є ракети ATACMS – ЗМІ
Усі новини...