Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин думає, що Кучма стане депутатом

Субота, 11 червня 2005, 18:40
Глава Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що екс-президент Леонід Кучма може стати народним депутатом.

"Сьогодні я не бачу його у великій політиці, хоча депутатство цілком можливе", - сказав Литвин в інтерв'ю тижневику "Контракти", передає агентство "Новости – Украина".

У той же час спікер відзначив, що "немає жодної політичної сили, яка б запропонувала йому участь у виборах".

Литвин підкреслив, що не буде "критикувати Кучму з моральних причин, незважаючи на те, що зараз це стало модним".

"Щоб оцінити всі позитиви і негативи його діяльності, потрібен час. Усе буде залежати від того, у якому напрямку і з якими темпами буде розвиватися Україна. Якщо життя погіршиться, Кучму будуть згадувати більше. Якщо зміниться в кращий бік – менше", - вважає глава парламенту.

За його словами, він особисто з Кучмою не зустрічається. "Хоча мені хотілося б йому сказати: усе відбулося так, як я прогнозував. Не треба було шукати в мені ворога. Не треба було намагатися перешкоджати діяльності Верховної Ради, дискредитувати мене як главу ВР", - додав Литвин.

Разом з тим, Литвин висловив думку, що на парламентських виборах у 2006 році буде використовуватися адміністративний ресурс.

"Я був би не щирим, якби сказав, що не буде спроб використовувати адміністративний ресурс. Він і зараз активно здійснюється", - сказав спікер.

"Є численні випадки, коли людей змушують вступати в одну партію, яку пов'язують з ім'ям Віктора Ющенка", навів приклад спікер. У той же час він висловив упевненість, що "це не лінія президента".

"Такий примус – це холуйська звичка, бажання вислужитися перед хазяїном", - вважає Литвин.

Він висловив упевненість, що на парламентських виборах-2006 "люди фактично будуть голосувати за уряд", оскільки "відповідно до положень політреформи саме від складу парламенту буде залежати кандидатура прем'єр-міністра".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування