Порошенко пообіцяв Україні кращий у світі літак

Субота, 11 червня 2005, 20:37
Протягом трьох-чотирьох років Україна створить власний бойовий літак, заявляє Секретар Ради нацбезпеки й оборони Петро Порошенко.

Про це він сказав після наради про хід створення нового виду збройних сил України - повітряних сил, що відбулося в РНБО в Києві в суботу.

"Напрацьовані конкретні терміни. Я багато надати інформації не можу, але думаю, що через кілька років, буквально три-чотири роки, Україна зможе продемонструвати учбово-бойовий літак, у тому числі і на таких салонах, як "Ле-Бурже", - сказав він.

Секретар РНБО повідомив, що це питання обговорювалося з виробниками, конструкторами, а також з військовими.

Порошенко підкреслив, що Україна може, крім створення власного бойового літака, відновити створення вертольотів, модернізувати авіатехнікові для того, щоб у рази збільшити її ефективність.

Порошенко також відзначив, що наробітки українських авіаконструкторів на сьогоднішній день є одними з кращих у світі.

Він повідомив також, що протягом місяця на РНБО буде розглянутий проект оборонного бюджету України.

За словами Порошенка, оборонний бюджет повинен містити чітко визначені пріоритети розвитку збройних сил, механізм затвердження бюджету, а також процедуру затвердження і фінансування державних замовлень.

Говорячи про створення повітряних сил, Порошенко підкреслив, що новий вид військ повинен підвищити обороноздатність України.

"На сьогоднішній день війна не ведеться пістолетами й автоматами, знижується роль сухопутних військ, танків. Ключовим, базовим видом збройних сил держави є повітряні сили", - підкреслив Порошенко.

Порошенко відзначив необхідність виділення більшої кількості коштів на розвиток збройних сил, зокрема точного озброєння, а також авіації. За словами Порошенка, у випадку збереження колишньої ситуації до 2015-2020 року, коли буде вичерпаний ресурс українських літаків, Україна "може залишитися з легкою стрілецькою зброєю".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування