Луценко знає, де радник Різака і в якому будинку живе Бакай

Неділя, 12 червня 2005, 18:33
Оголошений у міжнародний розшук радник колишнього глави Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака Іван Чубірко знаходиться на території України.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в прямому ефірі телеканала НТН у неділю ввечері.

"Нам відомо, що він знаходиться на території України, і ми робимо все, щоб він був там же, де і Паульо (нині арештований другий радник екс-глави Закарпатської обладміністрації Володимир Паульо), і де зараз знаходиться Різак", - сказав Луценко.

Як відомо, радники Різака - президент футбольного клуба "Закарпаття" Володимир Паульо і родич екс-глави адміністрації президента Віктора Медведчука Іван Чубірко притягнуті до кримінальної відповідальності.

Чубірку пред'явлені обвинувачення за 4-ма статтями -194 ч.2 (підпал), 296 (хуліганство - щодо народних депутатів), 341 (захоплення державних установ), 129 (погроза убивством).

Луценко ще раз підкреслив, що в справі Різака немає ніякої політики, "у цій справі є натуральний бандитизм, прикритий тріскотнею про політику".

"У прокуратури є різні справи у відношенні Різака. Я не буду їх коментувати. У мене є справи Різака за фактами вимагання, аналогічні пану Колесникову (голова Донецької облради Борис Колесников)", - сказав Луценко.

"Людина і її підлеглі вимагали від бізнесу давати гроші в благодійний фонд, що потім фінансував одну з політичних партій, фактично 90% з того, що було зібрано в цей фонд. Це пряме вимагання. Це натуральний рекетир, який сьогодні прикривається політичними гаслами", - сказав міністр.

Він також сказав, що рекомендує екс-главі Держуправсправами Ігорю Бакаю самостійно повернутися в Україну.

"Я вважаю, що Бакай повинен бути зацікавлений сам з'явитися в Україну, тому що в нього дуже багато інформації, яка може бути небезпечною для інших злочинців. У них можуть бути, скажімо, інші думки про його життя", - сказав міністр.

"Я йому б дуже рекомендував з'явитися в Україну, гарантую йому неупереджене розслідування, нормальне людське ставлення. Чесно кажучи, це було б вірніше, ніж тремтіти і ховатися в якійсь точці земної кулі", - сказав Луценко.

Він відзначив, що знає навіть, у якому будинку Бакай живе в Москві, знає, де він знаходиться. "Але це територія суверенної держави Російська Федерація, і мої повноваження там - не міністр, а я можу бути тільки туристом", - сказав Луценко.

Тому, відзначив він, "ми звернулися по офіційних каналах - бюро, що знаходиться в Мінську, так зване координаційне бюро органів по боротьбі з організованою злочинністю, по каналах Інтерполу". "Наші російські колеги одержали ці повідомлення і працюють", - сказав міністр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:24
ФДМУ за тиждень провів 8 успішних аукціонів з приватизації на 28,5 мільйонів
19:59
Якою буде освіта у професійних ліцеях і як формуватимуть їхню мережу: відповідає МОН
19:53
"Тиждень чекали": Буданов розповів деталі збиття російського Ту-22
19:49
фотоЗеленський провів нараду біля розбомбленої багатоповерхівки в Дніпрі
19:48
відеоУ Києві рятувальники винесли понад 10 собак і котів із палаючої квартири: 6 тварин загинули
19:35
ЗМІ дізнались, які заходи включатиме новий пакет санкцій проти РФ
19:27
Нідерланди невідкладно дають понад €200 млн на ППО та снаряди для України
19:26
"Під виглядом співробітників Бюро видурювали у людей гроші": ДБР викрило шахрайську схему
19:15
фотоНа Дніпропетровщині ворог атакував рятувальників, коли ті гасили пожежу від обстрілу
19:14
Понад 55% мережі системно важливих банків здатні працювати під час блекауту – НБУ
Усі новини...