Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не робив омолодження, а Піскун не говорив з Пінчуком

Неділя, 12 червня 2005, 22:43
Генпрокурор Святослав Піскун назвав брехнею версію, що обличчя президента Віктора Ющенка було спотворене внаслідок "ін’єкції молодості".

"Це абсолютна брехня", - сказав Піскун в ефірі каналу УТ-1 у неділю ввечері.

"Ми перевіряли цю версію. Ніякого омолодження президент собі не робив", - сказав він.

Генпрокурор ще раз підтвердив, що Ющенко давав свідчення з приводу версії свого отруєння. "Ми враховуємо покази потерпілого. Але не тільки показами потерпілого користується слідство", - сказав Піскун.

Крім того, він повідомив, що "Генпрокуратура вийшла на деяких високопосадовців", причетних до незаконного прослуховування опозиційних політиків у 2003-2004 роках.

За словами Піскуна, всього було виявлено 119 епізодів прослуховування, що стосувалися Віктора Ющенка, Юлії Тимошенко і ще 36 народних депутатів з "Нашої України" та БЮТ.

Коментуючи роздруківку своїх власних розмов з депутатом Віктором Пінчуком, Піскун сказав: "Я не можу говорити про те, чого не було".

Що ж стосується священика, який фігурував у розмові Піскуна з послом США в Україні Джоном Гербстом, генпрокурор пояснив, що проти священика була "незаконно порушена кримінальна справа".

"Це цивільно-правові міжконфесійні відносини. Ми не будемо з'ясовувати в кримінальному порядку відносини між священиками. І про це я сказав Гербсту", - сказав Піскун.

Конфлікт, за словами генпрокурора, був у тому, що "священик виніс з церкви речі, які належали іншій громаді, а потім виявилося, що речі на місці".

А посла США, за словами Піскуна, цей епізод цікавив, тому що до нього листом звернулися по допомогу священики. "Так само як представники іншої церкви зверталися до президента", - сказав генпрокурор.

Як відомо, на минулому тижні в Інтернеті з'явилися записи прослуховування телефонних розмов начебто Піскуна з Пінчуком та Гербстом.

"Українська правда"

Читайте також:

Піскун встановлює час отруєння Ющенка і вважає справу Гонгадзе розкритою

Піскуна попереджали про роздруківки. Але він сам кого-хоч поставить на коліна

ПІСКУН ВИЗНАВ СВОЮ ПРОСЛУШКУ З ГЕРБСТОМ. Щодо Пінчука просять стежити за новинами

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування