Литвин набиває собі ціну, а Тимошенко поки залишається з партією Ющенка

Понеділок, 13 червня 2005, 10:55
Партія Віктора Ющенка "Народний Союз Наша Україна" готова в разі недосягнення домовленостей з партнерами по блоку іти на парламентські вибори 2006 року самостійно.

Про це сказав лідер фракції "Наша Україна" у Верховній Раді Микола Мартиненко в інтерв’ю газеті "День", опублікованому в суботу.

"Насправді більшість наших партійців не вбачають нічого поганого в тому, щоб іти на вибори самостійно. Ми до цього готуємося і, у разі чого, в позитивному результаті не сумніваємося. Самостійної кампанії "НУ" не боїться", - сказав він.

Мартиненко також вважає, що до виборів прем’єр Юлія Тимошенко не піде у відставку. "До виборів нинішній Кабмін залишиться в колишньому складі", - зазначив він та додав, що Тимошенко не повернеться в опозицію. "І у мене є всі підстави так говорити", - зауважив він.

Мартиненко також відкинув можливість підписання будь-яких "таємних договорів" із блоком Тимошенко та партією спікера Володимира Литвина.

"Допущення чиєїсь прив’язки до портфеля, узурпації 70% списку - плід для фантазій, не більше. Ми завжди і в усьому будемо діяти публічно, зокрема з такого делікатного "квотного питання", - це офіційна позиція партії", - зазначив він.

В той же час, на питання, навіщо Ющенко запросив у свою команду Литвина, оскільки невідомо, чим закінчиться для спікера розслідування "справи Гонгадзе" (Литвин також фігурував у плівках Мельниченка щодо справи Гонгадзе), Мартиненко відповів:

"Давайте все-таки розділяти політичну місію Литвина і справу Гонгадзе. На мою думку, позиція, яку Володимир Михайлович займав під час помаранчевої революції, не вимагає додаткових пояснень".

На питання щодо дещо критичних висловлювань Литвина стосовно Ющенка, Мартиненко відповів, що "деякі потенційні члени блоку ще дозволяють собі озвучувати речі, які, на їхню думку, здатні підняти переговорну планку". На питання, чи таким чином не "набиває собі ціну" Литвин, Мартиненко відповів: "Формулювання спрощене, але суть така".

Мартиненко також прокоментував перехід до фракції БЮТ депутатів, які були на боці колишньої влади: "Всі рішення фракція "Наша Україна" приймає виключно колективно. У нас немає прагнення механічно нарощувати фракцію, і в цьому наша позиція значно відрізняється від позиції БЮТ. Проте це їх справа".

На питання щодо відносин із соціалістами, Мартиненко відповів: "Відносини у нас, у принципі, нормальні, у Верховній Раді ми одне одного часто підтримуємо. Під час кампанії співпраця була тіснішою, гадаю, це хороший потенціал, заділ на майбутнє. Але зараз вони й справді трохи непослідовні, гадаю, перебувають у пошуку".

"Олександр Мороз дуже переймається політичною реформою. Ймовірність її зміни для нього - питання, яке взагалі не обговорюється. Однак неозброєним оком видно: реформа в нинішньому її варіанті - міна уповільненої дії. Причому йдеться не про повне її скасування, а про необхідність виводити дискусію в більш масштабну площину", - сказав він.

В той же час Мартиненко зазначив, що члени його фракції не візували жодних звернень до Конституційного суду стосовно перевірки результатів грудневого "пакетного" голосування на конституційність.

На питання щодо бізнесу, Мартиненко зазначив, що активно займався бізнесом аж до 1998 року, "а сьогодні у мене є певна кількість акцій, прибуток від яких дає можливість безбідного існування. Але до підприємництва я стосунку більше не маю", - сказав він.

"Українська правда"


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News