Щоб запобігти арешту, у Франції не покажуть українські літаки

Понеділок, 13 червня 2005, 12:38
Україна відмовилася від демонстрації літаків на авіасалоні в Ле Бурже (Франція), побоюючись їхнього арешту.

Про це журналістам повідомив керівник прес-служби української експозиції на авіасалоні Олександр Ляшко, передають Українські новини.

За його словами, спочатку Україна планувала привезти на авіасалон в Ле Бурже цього року 5 літаків: Ан-225 "Мрія", Ан-124 "Руслан", Ан-148, Ан-140, Ан-70, з яких три ("Мрія", "Руслан" й Ан-70) повинні були взяти участь у демонстраційному показі, однак потім відмовилася від цієї ідеї.

Ляшко також зазначив, що Україна для запобігання арешту своїх літаків хотіла домовитися з Азербайджаном, щоб вони направили для показу на виставці раніше придбаний в Україні літак Ан-140, але азербайджанці попросили натомість надати аналогічний літак для того, щоб не порушувати графік перевезень.

Однак, зі слів Ляшка, бюрократичні процедури затяглися й не дали змоги здійснити домовленості.

Ляшко зазначив, що український "Руслан" уже більше року знаходиться під арештом у Брюсселі за позовом кіпрського Фонду держмайна.

Таким чином, українські літаки на авіасалоні в Ле Бурже-2005 представлені лише макетами.
Загалом українська експозиція займає 350 метрів.

Нині представлено понад 20 українських підприємств, у тому числі Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП), АНТК ім. Антонова, "Мотор Січ", "Авіоніка".
Авіасалон у Ле Бурже-2005 відбудеться 13-19 червня.

13 червня у відкритті виставки візьме участь президент Франції Жак Ширак, а також прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка прибула з візитом у Францію 12 червня.

Загалом у виставці беруть участь 46 країн, представлено понад 1900 компаній і більш як 200 літаків.

За даними УНІАН, на авіасалоні Тимошенко пообіцяла зробити все, щоб українські літаки більше не арештовували.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування