Колесникова знову залишили під вартою

Понеділок, 13 червня 2005, 13:18
В понеділок Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання голови Донецької облради Бориса Колесникова щодо постанови Печерського районного суду і залишив Колесникова під вартою на термін до 6 серпня поточного року.

Приймаючи цю постанову, суд врахував тяжкість скоєного Колесниковим злочину та те, що перебуваючи на волі, він може перешкоджати слідству встановлювати істину у справі, яка йому інкримінується.

Виступаючи в ході засідання суду, адвокат Колесникова Андрій Федур вказав на порушення 62 ст. Конституції України, яка говорить, що обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, отриманих незаконним шляхом, і заявив про те, що "справу Колесникова було відкрито з кричущими порушеннями закону".

Так, за словами Федура, кримінальну справу проти депутата будь-якого рівня може завести або прокурор, або суд, а справу проти Колесникова було порушено заступником генпрокурора Шокіним.

"Крім того, останнє обвинувачення в зловживанні Колесниковим службовим становищем взагалі пред'явив старший слідчий Такташев", сказав Федур, повідомляє прес-служба Донецької облради.

Отже, за словами Федура, "оскільки справа була заведена фактично незаконно", всі докази також були зібрані незаконним шляхом. "Таким чином, затримання голови Донецької облради теж є незаконним", додав він.

На думку адвоката, справу потрібно повернути до Генпрокуратури, а Колисников має бути відпущений.

Крім того, Федур вважає арешт свого підзахисного невмотивованим. За його словами, "ніхто в Печерському суді не врахував заяви 72 депутатів про те, що вони готові взяти Колесникова на поруки, а також стан здоров'я самого Колесникова, його дружини і матері..."

Також адвокат Колесникова стверджує, що розгляд цієї справи мав проходити за місцем "нібито вчиненого злочину", тобто в Донецьку.

Коментуючи постанову суду, Федур сказав, що дивлячись на це рішення, "я сьогодні глибоко переконався, що право в Україні відсутнє".

У зв'язку з чим він через ЗМІ звертається до нині діючої влади та застерігає її від повторення порушень закону, яке спостерігалося при минулому режимі.

Крім того, Федур сказав, що подальшими діями захисту Колесникова буде підготовка скарги до Європейського суду.

Сам Колисников назвав своє обвинувачення абсурдним: "Більш абсурдного обвинувачення немає. Немає підтверджень жодному злочину, в яких мене обвинувачують – не тому, що немає свідків або доказів, а тому що я цих злочинів не робив", - заявив він.

Під час оголошення рішення в залі присутні прихильники Колесникова почали скандувати: "Ганьба суду!", "Нет - оранжевым законам, нет - оранжевым судам", повідомляє УНІАН.

Інша частина "групи підтримки" Колесникова діяла таким же чином, перебуваючи під стінами будівлі Апеляційного суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...