Проїзд в "маршрутках" починає дорожчати

Понеділок, 13 червня 2005, 13:38
Компанія "Рігель", одне з 73-х підприємств Києва, яке займається перевезенням пасажирів у режимі маршрутного таксі, підвищило ціни на проїзд на трьох маршрутах.

Питання про те, чи будуть тарифи знижені до колишнього рівня чи ні, вирішиться протягом найближчих годин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомили у ТОВ "Рігель", проїзд маршрутом №240 "Лісова-Троєщина" подорожчав з 50 коп. до 1 грн.; №578 "Лівобережна-Райдужний" - з 75 коп. до 1,25 грн.; №588 "Троєщина-Перова" - з 1 грн. до 1,75 грн.

Вартість проїзду на цих маршрутах підвищена з 11 червня на підставі рішення конкурсного комітету від 5 травня 2005 року.

Разом з тим, у ТОВ "Рігель" повідомили, що керівник підприємства В'ячеслав Цвєтков зараз знаходиться в Київській міськадміністрації.

У комунальній госпрозрахунковій службі перевезень (КГСП) Київської міськадміністрації повідомили, що "Рігель" є єдиним перевізником, який самостійно ухвалив рішення щодо підвищення тарифів, і дане рішення є незаконним, оскільки компанія мала за 3 дні вивісити в автобусах оголошення про майбутнє підвищення.

Тому, швидше за все, тарифи на трьох маршрутах будуть знижені до попереднього рівня вже в понеділок.

Разом з тим, відповідно до постанови Кабінету міністрів №1548, підприємство-перевізник має право самостійно прийняти подібне рішення, не погоджуючи його з міською владою, відзначили в КГСП.

В КГСП не виключають, що в найближчі кілька днів у столиці також будуть підвищені тарифи на проїзд у маршрутних таксі. За попередніми даними, мінімальна ціна складе 1 грн., максимальна - 2 грн.

При цьому, якщо раніше в Києві діяли 3 категорії цін для маршрутних таксі (0,5 грн, 0,75 грн й 1 грн), то тепер пропонується ввести 5 категорій - 1 грн, 1,25 грн, 1,5 грн, 1,75 грн й 2 грн - залежно від довжини маршруту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування