Банк відмовляється повертати акції "Криворіжсталі"

Понеділок, 13 червня 2005, 13:46
Неповернення акцій "Криворіжсталі" Фонду державного майна України ING Bank пояснює тим, що до нього не надходило рішення суду про неправомірність приватизації цього підприємства.

Про це в інтерв'ю журналістам повідомила голова ФДМ Валентина Семенюк.

За її словами, зараз проводиться робота з цим банком. Семенюк відмовилася назвати терміни можливого повторного конкурсу щодо приватизації "Криворіжсталі", зазначивши, що все "відбуватиметься відповідно до чинного законодавства".

Як повідомлялося, ФДМ 7 червня звернувся до банку-держателя акцій "Криворіжсталі" - ING Bank з пропозицією повернути акції підприємства в державну власність відповідно до рішення Київського господарського суду.

Кабінет міністрів своєю постановою від 11 червня №440 зобов'язав ФДМ в триденний термін видати розпорядження для ING Bank про повернення в державну власність пакета акцій "Криворіжсталі".

Цим же документом Кабмін зобов'язав Міністерство юстиції, у разі відмови банку добровільно виконати розпорядження, застосувати заходи, зокрема за участю Генпрокуратури, до примусового виконання рішення господарського суду міста Києва.

Крім того, уряд вирішив зняти обмеження на приватизацію щодо "Криворіжсталі", передбачені постановою від 28 лютого 2005 року №158. Кабмін також зобов'язав ФДМ в триденний термін, після отримання пакета акцій "Криворіжсталі", подати уточнений план розміщення акцій на узгодження.

Фонд держмайна разом з Міністерством промислової політики має в тижневий термін, після узгодження уточненого плану розміщення акцій, подати уряду на затвердження умови приватизації "Криворіжсталі".

УНІАН


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування