Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не лобіює цукровий бізнес і не проти, щоб Путіну виділили трохи землі

Понеділок, 13 червня 2005, 16:01
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що парламент може заслухати звіт парламентської комісії з розслідування резонансних справ, у тому числі справи вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він сказав під час прес-конференції в понеділок, повідомляє УНІАН.

Литвин зауважив, що у разі, якщо комісія буде порушувати питання заслуховування звіту, погоджувальна рада розгляне його. При цьому він зауважив, що в нього складається враження, що "цю тему притримають ближче до парламентських виборів".

Водночас Литвин відмовився коментувати заяви щодо свідомого затягування часу щодо розкриття справи Гонгадзе, зауваживши, що "в силу відомих обставин я як ніхто зацікавлений, щоб була встановлена істина, але саме істина з урахуванням усіх матеріалів".

Відповідаючи на питання журналістів стосовно заяви секретаря РНБО Петра Порошенка щодо можливості розміщення на території України резиденції президента Росії, Литвин сказав, що він "надзвичайно спокійно ставиться" до цього, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Він відзначив, що для розміщення резиденції президента іншої держави на території України повинні існувати правові підстави для вступу в силу права на майно і земельну ділянку.

Спікер підкреслив, що "необхідно подивитися", чи є в Україні нормативно-правові акти, що дозволяють регулювати вступ у силу права на майно і на землю.

"Я думаю, з майном проблем не буде, із землею може бути певна проблема. От і все. Тому я спокійно ставлюся до позиції, висловленої секретарем РНБО, а також до розвитку його думки іншими посадовими особами, надзвичайно спокійно", - сказав Литвин.

Крім того, спікер парламенту назвав "дурницею" заяву міністра аграрної політики Олександра Баранівського на свою адресу з приводу лобіювання інтересів тих, хто зацікавлений у додаткових постачаннях в Україну цукру-сирцю.

Він, зокрема, відзначив, що "таке обвинувачення - це абсурд, або в Баранівського був поганий настрій".

"Це дурниця. А якщо ще з вуст міністра АПК - то це двічі дурниця", - заявив Литвин, додавши, що "у випадку пред'явлення подібних обвинувачень необхідно надавати хоча б якісь докази".

Як відомо, раніше Литвин говорив про можливу кризу в цукровій галузі, що згодом спростував Порошенко.

Читайте також:

Тимошенко - за ковбасу, а Литвин спілкується з космосом

Порошенко спростував космічні прогнози Литвина

Антимонопольний комітет підтвердив космічні прогнози Литвина


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування