Тимошенко розраховує на мільярди французів

Понеділок, 13 червня 2005, 17:45
Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що Франція підтримує євроінтеграцію України, попри провальний референдум з Євроконституції.

"Ми зрозуміли, що європейські двері, попри результати на референдумі, для нас не зачинені. Я отримала певну хвилю оптимізму", - сказала Тимошенко після ланчу з прем'єром Франції Домініком де Вільпеном.

За словами Тимошенко, вона відчуває "повну підтримку щодо доступу до Світової організації торгівлі, щодо отримання статусу ринкової економіки".

"Ми обговорили дуже ефективні проекти, які ми маємо здійснити разом: паливно-енергетичного комплексу, ядерної енергетики, газового сектору", - сказала Тимошенко.

Тимошенко зазначила, що під час візиту до Франції будуть підписані 11 угод про співпрацю в сфері космосу, безпеки, літакобудування.

"Саме на базі такої потужної економічної співпраці і будується шлях України до ЄС", - додала вона.

На питання про співробітництво у питанні нафтопромисловості, Тимошенко сказала, що ідеться про "нашу рідну Одеса-Броди".

"Нам треба довести цей проект до логічного завершення, і ми спілкуємося сьогодні з усіма можливими партнерами", - сказала вона.

Тимошенко додала, що уже підписано "фундаментальну угоду" про співробітництво з концерном EADS, який працює в галузі космосу та літакобудування, та з компанією "Сажем" про модернізацію вертольотів для продажу на нових ринках збуту.

"Наша задача зробити так, щоб мільярди інвестиційних ресурсів рухалися від французьких компаній до України", - додала Тимошенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...