Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коновалюк хоче більше повноважень для Тимошенко і не піде в БлЯ

Понеділок, 13 червня 2005, 18:19
Голова партії "Трудова Україна" Валерій Коновалюк заявляє, що в партії немає ідеологічних протиріч із владою, але вона залишиться в опозиції і, ймовірно, піде на парламентські вибори самостійно.

Про це він розповів в інтерв'ю "Економічним новинам".

"У нас немає ідеологічних протиріч із владою... Але коли питання стосується формування економічної, соціальної політики, ми можемо запропонувати кращі рішення", сказав він.

Говорячи про перспективу блокування з іншими політичними силами, Коновалюк відзначив, що воно "можливе, але сьогодні ми його не розглядаємо".

"Партії повинні одержати власну оцінку... за рахунок голосів своїх виборців. У складі блоку така оцінка суспільством конкретної сили втрачається. Тому для "Трудової України" сьогодні важливо орієнтуватися на власні сили", відзначив він.

Коновалюк також спрогнозував, що навколо голови Партії регіонів Віктора Януковича незабаром створиться коаліція, "до складу якої, можливо, ввійдуть біля десятка партій, з домінуванням низки парламентських центристських партій".

Також, за його словами, "буде створюватися окрема коаліція лівих сил на чолі з Наталею Вітренко, до якої приєднаються окремі партії".

Коментуючи дії влади, Коновалюк відзначив, що "ми бачимо відсутність стратегії послідовного соціально-економічного розвитку країни".

Крім того, він вважає, що "прем'єр-міністр практично відсторонена від керівництва виконавчою владою. Вона не впливає на кадрову політику, на багато рішень Кабміну".

За словами Коновалюка, влада за період своєї діяльності встигла зробити багато помилок.

"Прагнення одержати всенародну любов, за рахунок збільшення соціальних виплат, породила масу негативних наслідків, розбалансувала економіку...Уряд намагається регулювати економіку в ручному режимі, але це тільки погіршує ситуацію. Красиві обіцянки не підтверджуються реальними діями... Ціни ростуть, і з'їдають мізерні доходи людей", підкреслив він.

Говорячи про те, кого б він хотів бачити наступним мером Києва, Коновалюк сказав, що "мені б хотілося, щоб мером Києва залишався Олександр Омельченко. Але щоб на вибори-2006 він прийшов з оновленою командою".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування