Стецьків скаржиться, що йому заважають підлеглі Ющенка або Тимошенко

Понеділок, 13 червня 2005, 19:25
Президент НТКУ Тарас Стецьків не виключає, що певні лобістські сили в Кабінеті міністрів чи секретаріаті президента хочуть не допустити росту Національної телекомпанії.

Про це він сказав в інтерв’ю "Телекритиці".

"Є певні лобістські дії каналів-конкурентів, які не хочуть допустити нового гравця на телевізійному ринку. Вони активно включили свої лобістські сили в Кабінеті міністрів України і, можливо, в секретаріаті президента з метою не допустити росту Національної телекомпанії", - зазначив він.

Стецьків повідомив, що НТКУ опрацьовує "необхідні документи з тим, щоб національна телекомпанія поміняла статус бюджетної установи на статус державного підприємства".

"Це ж очевидно, якщо в Україні є один державний телеканал і держава хоче, щоб цей канал розвивався, то вона повинна йому створити юридичні підстави й фінансувати – бо інакше цей канал не мусить бути державним", - зазначив керівник НТКУ.

Водночас він вказав, що зміна статусу НТКУ має бути закріплена законодавчо через Верховну Раду. Зараз, за словами Стецьківа, компанія як бюджетна установа має "дуже великі проблеми".

"Бюджетний розклад робився так, що всі головні фінансування припадають на четвертий квартал. А зараз у нас на поточні видатки – на відрядження, на паливно-мастильні матеріали, на ремонт обладнання, фактично, нічого не передбачено", - зазначив керівник НТКУ.

"Інших джерел не маємо. З реклами великих грошей не очікуємо, бо рейтинг каналу низький. Поки що єдине, на що сподіваємося – коли уряд піде нам назустріч, то передбачить, принаймні, погашення боргів наших, які виникли через бюджетне недофінансування. Це – перед концерном РНТ (ретрансляція сигналу) – там близько 9 з половиною мільйонів гривень, а ще борг у чотири мільйони перед Європейською мовною спілкою", - сказав Стецьків.

Що стосується коштів, заощаджених на "Євробаченні", то НТКУ, за словами Стецьківа, поки їх не отримала.

"Нам треба, щонайменше, 5-6 мільйонів на закупівлю добрих фільмів, які поставимо з осені в сітку мовлення, і хоча б 3-4 мільйони на виготовлення власних доброякісних авторських програм та запрошення хороших ведучих, журналістів тощо. І якщо держава не забезпечить хоча б цей мінімум, то я собі не уявляю, як далі розвиватися державній телекомпанії", - зазначив Стецьків.

Стецьків зазначив, що в НТКУ працює 1892 працівники, серед яких є і такі "які лише рахуються та по платню приходять".

Зараз на каналі триває тестування, за результатами якого "одним запропонували стати кістяком команди, іншим – подумати й добровільно прийняти для себе рішення: або вони підтягуються до загального рівня, або ж хай шукають собі іншої команди".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування