Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Преса в захваті від "ікони помаранчевої революції", "слов'янської мадонни" та "пані з косою"

Вівторок, 14 червня 2005, 09:35
"Ікона Помаранчевої революції", "слов'янська мадонна", "пані з косою", "жіночий символ України" - такими епітетами обсипала французька преса Юлію Тимошенко, яка цими днями перебуває в Парижі з офіційним візитом.

"Багата, вродлива та обожнювана мільйонами прихильників по всій країні Юлія Тимошенко стала прем"єр-міністром України у віці 44 років",- пише французька Le Monde.

Франція стала першою країною, яку українська прем’єр-міністр відвідує з офіційним візитом, цитує газету Бі-Бі-Сі.

"Піднесена до висот популярності у грудні 2004 року на головній площі Києва, висвячена в "жіночий символ України" козаками, "Юлія" як кажуть в країні, має безпрецедентну популярність серед своїх співвітчизників, " - пише Le Monde.

Цілеспрямованість Юлії Тимошенко, пише газета, стала причиною того, що чоловіки-колеги Юлії Тимошенко по парламенту називають її "єдиним чоловіком у Верховній Раді".

Le Monde нагадує читачам віхи біографії українського прем’єра, серед яких "трикратне ув'язнення за недоведеними звинуваченнями в нелегальному продажі російського газу", стрімкий злет до політичних висот на гребені Помаранчевої революції.

"Мене критикували, переслідували, мені загрожували, то чого мені іще боятися?" - запитує тихим, лагідним голосом ця вбрана в біле жінка-прем'єр-міністр, яка схожа на школярку, з її волоссям забраним під косу-колосок," - так описує Юлію Тимошенко Le Monde.

Чи турбує Юлію Тимошенко той факт, що французи проголосували проти Євроконституції, а разом з нею - і проти подальшого розширення ЄС?

"Ми не сприймаємо це як "ні" вступу України до Європи, але як сигнал, спрямований європейським керівникам", - відповідає "44-річна молода жінка".

Більше того, результат голосування "лише посилив переконання українського народу у своїй приналежності до Європи", - продовжує з посмішкою Юлія Тимошенко.

"Треба, щоб Росія зрозуміла, що вона не доб'ється нічого, якщо і далі застосовуватиме проти своїх найближчих сусідів методи, гідні сталінської епохи" - заявляє Юлія Тимошенко в інтерв'ю французькій газеті.

А на питання, хто є її улюбленою героїнею, вона без сумнівів відповідає, що це Жанна д'Арк, "чисте втілення патріотизму". Україна та Франція, каже Юлія Тимошенко, мають багато спільного, "започаткованого нашими революціями".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...