Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смєшко заявляє, що Піскун хоче вислужитися перед Ющенком за його рахунок?

Вівторок, 14 червня 2005, 12:13
Екс-глава СБУ Ігор Смєшко заявляє, що генпрокурор Святослав Пискун вирішив "призначити винними" у справі по отруєнню Ющенка його і його першого заступника Володимира Сацюка.

Про це Смєшко заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня",опублікованому у вівторок.

"Розвиток ситуації підказує мені, що Святослав Михайлович, імовірно, вирішив, начебто мій колишній перший заступник Володимир Сацюк, а може, і я - найбільш підходящі фігури "на призначення винними" у справі про отруєння Віктора Ющенка", - сказав він.

Він також заявив, що метою обвинувачень Піскуна в тому, що він причетний до контрабанди зброї, є те, щоб підготувати суспільну думку.

"Витративши багато часу, і, мабуть, по ходу розслідування неправильно інформуючи главу держави, створюючи в нього ілюзію ефективності й близького, успішного закінчення розслідування (тільки по одній, найбільш "привабливій" для нього версії), він почав спішно шукати будь-який привід, по якому можна було б порушити інші надумані кримінальні справи - як проти мого колишнього першого заступника, так, мабуть, і проти мене", - сказав Смєшко.

На його думку, "спочатку планувалося навіть просто "закрити" Сацюка".

"Бували ж випадки, що люди занедужували, а то й гірше... На того, хто пішов з життя, можна "повісити" багато чого. Ну й, звичайно, створити суспільний резонанс... Приблизно таку ж логіку, мабуть, використав Піскун щодо мене, туманно згадуючи про якусь контрабанду зброї", - сказав Смєшко.

За його словами, "для цього він й "відкопав" з архіву стару, закриту в 2002 році тією ж Генеральною прокуратурою під управлінням Піскуна, справу. При цьому привселюдно заявивши про фактичну причетність до контрабанди Смєшка.

"Святослава Михайловича не бентежить, що він знову каже неправду - у тій справі я був лише свідком, а не "фігурантом"; і будь-який поважаючий право в країні чиновник прокуратури до завершення розслідування й суду має підкорятися святому постулату - презумпції невинності..." - сказав Смєшко.

"От ця неправдива інформація спонукала мене подати ще один позов до Святослава Михайловича, що не стомлюється повторювати про свою принциповість, турботу про правопорядок у державі", - відзначив він.

Смєшко також заявив, що у випадку, якщо Піскун привселюдно вибачиться, він "безумовно" відкличе позовну заяву

За словами Смєшка, з 1995-го по1998-й роки три діючі офіцери розвідки, маючи дипломатичний статус, привезли особисту зброю й зареєстрували її в органах дозвільної системи МВС як подарункову.

Пізніше була порушена кримінальна справа проти цих офіцерів, а сам Смєшко проходив по ній як свідок - як колишній начальник Головного управління розвідки (чиїми підлеглими й були на той час ці офіцери).

За його словами, слідство велося і було закрите "під час перебування генеральним прокурором усе того ж Святослава Піскуна".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування