Ющенка викликають до суду. Його позов вже коштував сто тисяч

Вівторок, 14 червня 2005, 12:24
До Рівненського міського суду викликають президента Віктора Ющенка як потерпілого.

Про це повідомляє "5 канал".

Йдеться про матеріал комунальної газети "7 днів", який було розміщено під час виборчої кампанії. На думку позивача, неправдива інформація про Ющенка могла зашкодити його результатам на виборах президента.

Позов передано до суду за ініціативою місцевої прокуратури. Її представник переконує, що матеріал таки позначився на результатах Ющенка в регіоні.

Сторона обвинувачення у свою чергу заявляє, що матеріал рекламного характеру і редакція не несе відповідальності за його зміст.

Слухання справи перенесено на 5 липня. За цей час в Рівному хочуть передати запрошення до суду президенту, сподіваючись побачити на засіданні його особисто або представника його адміністрації, зазначає кореспондент каналу.

У січні 2005 року міський суд Рівного вже зобов’язав міську газету "7 днів" виплатити Ющенку 100 тис. гривень компенсації моральної шкоди і 5 тис. гривень державного мита за публікацію неправдивої інформації про нього.

18 квітня 2005 року Апеляційний суд Рівненської області скасував рішення місцевого суду.

Проте пізніше команда Віктора Ющенка подала другий позов про стягнення моральної шкоди у розмірі 100 тисяч гривень з газети та її засновників - Рівненської міської ради.

Суд першої інстанції задовольнив вимогу позивача, представники газети подали апеляцію.

Наразі екс-головний редактор видання Василь Герус, якого підтримує колектив редакції, перебуває на підписці про невиїзд через порушення проти нього кримінальної справи за ст.364 ч.2 і ст.157 ч.2 Кримінального кодексу України — перевищення службових повноважень, які спричинили важкі наслідки, та перешкоджання реалізації виборчого права громадян.

Покарання за цими статтями передбачає позбавлення волі на строк відповідно від 5 до 8 років позбавлення волі та від 3 до 5 років позбавлення волі.

Виконувач обов'язки головного редактора Світлана Калько сподівається, що рішення суду першої інстанції зніме підозри з Василя Геруса і справу буде закрито, повідомляє ІМІ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування