Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка вмовили обиратися в депутати, щоб блок набрав 50%

Вівторок, 14 червня 2005, 13:58
Віце-прем'єр з адмінреформи Роман Безсмертний наполягає на тому, що президент Віктор Ющенко очолить список виборчої коаліції на парламентських виборах 2006 року.

Про це він заявив на прес-конференції, яка відбулася у вівторок в Києві.

"Ющенко є почесним головою НСНУ, а не будь-якої іншої партії. Він вже рішення прийняв", пояснив Безсмертний.

На уточнююче запитання віце-прем'єр сказав, що саме він запропонував Ющенку очолити партію, а президент відповів, що "якщо це потрібно, то він не відмовиться".

Безсмертний також зазначив, що "за Конституцією президент не може очолювати партію, а її членом він може бути". "А більше того – балотуватися на виборах. Це питання врегульовано", пояснив Безсмертний.

На пропозицію секретаря РНБО Петра Порошенка, щоб список очолив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, Безсмертний відповів, що це "цікава пропозиція з погляду на те, що Луценко припинив членство у СПУ, але я хочу сказати, що спілкування з Луценком завжди приносить задоволення в силу його поінформованості, сьогодні особливо".

Він також підтвердив, що до виборчого блоку увійдуть партії НСНУ, блок Юлії Тимошенко та Народна партія під головуванням Володимира Литвина.

Безсмертний вважає, що в разі, якщо блок Тимошенко та партія Ющенка візьмуть участь у виборах окремо, то в сумі вони отримають менше, ніж разом в одному блоці.

"Спрацьовує суспільне очікування, і більше 50%, які набирає блок, – це те, заради чого і відбувся Майдан, заради чого люди довірили владу цим особам", додав віце-прем'єр.

Безсмертний також прокоментував заяву лідера Партії регіонів Віктора Януковича про те, що Україна повертається до однопартійної системи:

"Жаль, що Янукович не думав про це півроку тому. Що стосується наших спроб побудувати єдину партію, партія НСНУ – це партія Майдану, і я сьогодні виконую замовлення українського народу, який вимагав від Ющенка і від нас усіх, щоб ми створили таку партію".

На питання про закиди щодо використання адміністративного тиску у розбудові партії, Безсмертний заявив: "Якщо я зафіксую такі моменти, я буду ініціювати виключення людини з партії. А якщо вона обійматиме певну посаду, то і з такої посади".

Безсмертний також підтвердив, що на 9 липня призначено з’їзд НСНУ з метою підбиття підсумків розбудови цієї партії.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...