Французи куплять газ в України і навчать правильно будувати дороги

Вівторок, 14 червня 2005, 14:30
Представники "Газ де Франс" і НАК "Нафтогаз України" підписали в Парижі низку угод.

Зокрема, про розвиток технічного співробітництва і охорону конфіденційної інформації. Як пояснив журналістам голова "Нафтогазу" Олексій Івченко, угода передбачає, що "Нафтогаз" постачатиме газ розподільчій мережі у Румунії, яку придбав "Газ де Франс".

За його словами, продаватися буде не російський і не український газ, а будь-який інший, який закупить "Нафтогаз".

"Щодо експорту газу скажу, що нинішня політика "Нафтогазу" буде агресивною, ми нарощуватимемо обсяги експорту і будемо присутні на європейському ринку", – сказав Івченко.

Також, додав Івченко, з "Газ де Франс" обговорюється питання участі в консорціумі з "Нафтогазом" – або у вже існуючому з "Газпромом", або в новому, зокрема, якщо буде ухвалено рішення для будівництва газопроводу з Ірану.

Крім того, було підписано меморандум про співробітництво у газовій сфері між "Газ де Франс" та Мінпаливенерго, і меморандуми про інвестспівробітництво між державною службою автомобільних доріг і компаніями "Буїг Траво Публік" і "3М".

Керівник державтодору Вадим Гуржос сказав, що "Буїг Траво Публік" може брати участь у проектах будівництва і реконструкції доріг із правом взяття їх в концесію. Зокрема, може йтися про дороги Львів-Краків, Київ-Вінниця-Західний кордон, Москва-Сімферополь тощо.

Також було укладено угоду між урядами України і Франції про взаємне визнання дипломів і наукових ступенів, і між авіакомпанією Міжнародні авіалінії України та "Ейр Франс".

Підписання документів відбулося у присутності і в рамках візиту до Парижа прем'єра Юлії Тимошенко. Сама вона виступила з ініціативою створення спеціального органу для допомоги іноземним інвесторам.

"Ми створимо спеціальне консультаційне бюро, яке буде постійно діючим комунікатором між підприємцями, які прибувають в Україну, і урядом, щоб у режимі поточного часу знімати проблеми", - сказала вона.

Після робочого сніданку в спілці французьких підприємців MEDEF Тимошенко спрогнозувала надходження великих французьких інвестицій в економіку України.

"Я відчуваю, що ця зустріч є початком співпраці, це десятки мільярдів євро, які прийдуть в Україну", - додала вона.

За її словами, на зустрічі йшлося про "десятки проектів", які стосуються енергетики, ПЕК, "Укрзалізниці", готельного бізнесу, сільського господарства.

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування