До Ющенка на "Давос" їдуть 4 президенти. У Путіна – напружений графік

Вівторок, 14 червня 2005, 14:41
Для участі на позачерговому круглому столі Всесвітнього економічного форуму, "міні-Давосу" у Києві, як очікується, приїдуть президенти шести країн.

Про це у вівторок у Києві в ході прес-конференції, присвяченій презентації "міні-Давосу", повідомив директор Всесвітнього економічного форуму по Європі Фелікс Говальд (Felix Howald).

За його словами, свою участь уже підтвердили п'ять президентів - президент Польщі Олександр Квасьневський, Грузії - Михайло Саакашвілі, Литви - Валдас Адамкус, Естонії - Арнольд Рюйтель і України - Віктор Ющенко.

Тривають переговори з ще двома - президентом Молдавії Володимиром Вороніним і Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Крім того, як повідомив Говальд, запрошення було направлене і президентові Росії Володимиру Путіну, однак, за попередньою інформацією, "виходячи з напруженого графіка, він не може взяти участі". "Але формальної відповіді немає. Ми її очікуємо", - сказав він.

Також у форумі візьмуть участь близько 250 представників як вітчизняного, так і світового бізнесу.

Як повідомив заступник міністра економіки Володимир Ігнатенко, рекомендації, вироблені в ході "міні-Давосу" у Києві, будуть запропоновані для керівництва України з метою сприяння в подальшій реалізації економічних і соціальних реформ.

З метою розробки нормативних актів, в основу яких будуть покладені запропоновані рекомендації, будуть створені робочі групи, уточнив заступник міністра.

Говальд висловив сподівання, що уряд України "протягом декількох місяців" зверне увагу на питання, що будуть обговорюватися в ході "міні-Давосу".

Відповідаючи на питання, чи буде учасникам форуму запропонована попередня оцінка інвестиційного клімату в Україні, Говальд повідомив, що були проведені попередні дослідження, "які основні рушійні сили є в Україні, які існують основні проблеми", однак вони датовані ще 2004 роком.

"Ми досліджували макроекономічне середовище, розвиток громадських інституцій, технологічних можливостей країни. З одного боку, ми оперували фактичними даними, з іншого боку, більш суб'єктивними - враженнями бізнесменів. На даний момент Україна займає 86 місце з 104 країн. Ці дані будуть надані учасникам форуму", - сказав він.

За словами Говальда, у ході "міні-Давосу" будуть обговорюватися питання конкурентної здатності України, інвестиційний клімат. Крім того, у рамках форуму пройдуть семінари, присвячені питанням фінансового сектора, металургійній галузі, сільському господарству, високим технологіям, транспорту, будівництву.

Також буде сесія, присвячена специфічним аспектам - проблемам корупції, охорони навколишнього середовища. "Ми сподіваємося обговорити найбільш важливі для України проблеми. Ми хочемо, щоб була вироблена платформа, яка дозволить представникам бізнесу допомогти урядові Ющенка, і сподіваємося підвищити довіру представників бізнесу до уряду України".

Ігнатенко також повідомив, що "з цього форуму" в Україні почнеться системний маркетинговий аналіз". "Ця робота ніколи не проводилася на системному рівні - імідж України за кордоном набагато гірше, ніж ситуація в дійсності", - підкреслив чиновник.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування