Ющенко обіцяє меморандум, щоб не було другої "Криворіжсталі"

Вівторок, 14 червня 2005, 15:11
Президент Віктор Ющенко запропонував Верховній Раді й Кабінету міністрів підписати меморандум про гарантії прав власності в країні.

Про це заявив президент Віктор Ющенко по закінченні українсько-чеського бізнес-форуму у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

"Підписавши цей документ, законодавчий і виконавчий орган покажуть готовність виходити з того, що законодавство про приватизацію не буде мати зворотної сили", - сказав президент.

"Влада повинна чітко висловитися з питання приватизації, про те, що було раніше, й про те, що буде в майбутньому", - сказав Ющенко.

Влада, на думку президента, має висловити своє ставлення до тих, хто вже пройшов шлях приватизації, а також розповісти, що вона буде робити з тими, хто порушив закон.

На думку Ющенка, влада також має висловити свою позицію щодо нових ініціатив в процесі приватизації.

"Сьогодні парламент, уряд, президент повинні зробити синхронне й чітке звернення до бізнесу, до громадськості, заявивши про позиції, які стосуються приватизації, тому що від цього буде залежати увага міжнародних інвесторів, національних інвесторів", - сказав президент.

За його словами, меморандум буде припускати й урегулювання конфліктів, які будуть виникати в процесі приватизації. "У тих випадках, коли був заподіяний збиток державним інтересам, будуть використовуватися винятково правові основи", - відзначив Ющенко.

Він розповів, що Кабмін буде ініціювати мирові процедури, і "через мирові угоди виходити на вирішення, можливо, тих конфліктів, які будуть виникати в процесі цих справ".

Ющенко також зазначив, що найближчим часом українська влада надасть представникам бізнесу список підприємств, що підлягають приватизації в найближчі 12 місяців.

"Українська влада найближчим часом через РНБО разом з Верховною Радою, урядом запропонує цей пакет приватизації, що буде запропонований бізнесу, на найближчі 12 місяців", - сказав Ющенко.

Ющенко підкреслив, що Україна готова запропонувати інвесторам список "цікавих підприємств, серед яких - "Укртелеком", Одеський припортовий завод, харківський "Турбоатом", миколаївське об'єднання "Зоря", сіверодонецький "Азот", луганський "Тепловоз" і багато інших стратегічних об'єктів.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News