Луценко особисто ловив хабарників і обізвав підлеглого "собакою"

Вівторок, 14 червня 2005, 15:13
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко особисто викрив міліціонера ДАІ-хабарника, інспектуючи дороги на Полтавщині.

Про це він розповів у прямому ефірі полтавської телекомпанії "Лтава", розшифровку якого має "Українська правда".

"Я зараз відчуваю, що хабарництво на дорогах, в приміщеннях знову підняло свої голови. З усіх областей я маю чутки про те, що знову починає дехто з працівників міліції займатися тим старим, до чого їх привчали десятки років", - зазначив міністр.

Тому, за словами Луценка, у понеділок він "відправив свою службову машину через Кременчук, сам поїхав трошки іншою дорогою, на звичайних номерах".

"Ну, і переконався в тому, що чутки є реальними. Я конфіскував і посвідчення міліціонера, і його нагрудний знак, який взяв 20 гривень і не склав протокол. Це – сумно, це – погано", - зазначив міністр

За його словами, в суботу він збирав начальників обласних ДАІ, "і попередив, що я один боротися з корупцією не в змозі".

"А за цього інспектора керівник районної ланки отримає догану. За другого в своєму районі – сувору догану, за третього – буде звільнений з посади. Да, це – кругова порука, але іншого виходу для того, щоб міліція зайнялася справою – немає", - відзначив міністр.

Луценко зауважив, що держава дала удвічі більшу зарплату працівникам ДАІ.

"Раніше інспектор отримував 350 гривень, а сьогодні (я запитав у цього пацана, який працює 1,5 року в міліції) – 600 гривень. Скільки тобі ще, собако, заплатить, щоб ти людей не грабував?!", - продовжив Луценко.

На уточнення, чи він так і сказав "даішнику" "собака", Луценко відповів: "Так і сказав!".

"Він промовчав, потім каже: "Ми - молоді, ми будемо вчитися". Учитися він більше не буде. Вчитися він буде в іншому місці", - зазначив міністр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування