Тимошенко у Парижі дражнить Лукашенка і розповідає, який у неї мотор

Вівторок, 14 червня 2005, 17:01
Прем’єр Юлія Тимошенко вважає, що в разі потреби досвід української революції можуть застосовувати інші країни, зокрема, і Білорусія.

Про це Тимошенко сказала, відповідаючи на питання після виступу на парламентській асамблеї Західноєвропейського союзу в Парижі.

"Колеги з білоруської опозиції уважно спостерігали за подіями на Майдані, були безпосередніми учасниками тих подій, і наш досвід є прекрасним. Його можна вивчати, і якщо є необхідність – в деяких країнах його застосовувати", - додала вона.

Тимошенко також під час відповідей на питання сказала, що Росія досі не змирилася з тим, що переміг на виборах Віктор Ющенко.

"Але Україна хоче і прагне будувати партнерські стосунки з Росією, ми бачимо її як стратегічного партнера", - додала вона.

Водночас Тимошенко сказала, що в проект ЄЕП "має бути наповнений змістом зони вільної торгівлі без вилучень і обмежень, що не суперечить нашому руху до ЄС".

"ЄС – це проект нашого майбутнього і мотор наших реформ", - додала вона і зазначила, що поки Україна розвиває стосунки з Євросоюзом у рамках Плану дій.

"Кінцевим результатом Плану дій має бути укладання нової підсиленої угоди, найкращою формою якої може бути європейська угода про асоціацію", - додала Тимошенко.

Також, за її словами, "уже найближчим часом ми почнемо експертні дослідження створення зони вільної торгівлі".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...