Луценко хоче продати "Мавзолей Білоконя" і дивується, як він не змилився у своїх саунах

Вівторок, 14 червня 2005, 17:44
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко збирається виставити на продаж всі маєтки, які будувалися для керівництва МВС, щоб отримати кошти для будівництва житла для правоохоронців.

Про це він сказав в ефірі полтавського каналу "Лтава" в понеділок.

"Я хочу всі ці недобудови, всі ці палаци виставити в різних варіантах на продажу, аби отримати кошти на будівництво житла для цих людей", - сказав міністр.

Це ж стосується, за його словами, "Мавзолею Білоконя".

"Там дійсно п’ятиповерховий "мавзолей", який стоїть на 60-ти гектарах, і ще 8 дерев’яних будинків, іще там – конюшня тощо", - сказав міністр.

Водночас міністерство ще не вирішило, яким чином продавати майно.

"Але продати з аукціону – гроші підуть в держбюджет, і ні копійки не поступить міліції. Подати в оренду – ну, очевидно, таких грошей не виручим. Тому ми зараз мізкуємо над тим, як це вигідніше зробити", - зазначив Луценко.

Те саме, за його словами, стосується автопарку.

"Слава Богу, Кабмін прийняв уже рішення, і перші машини поїхали в області, в тому числі і на Полтавщину. Я сьогодні заїжджав в Лубни, і вони вже отримали цей автомобіль. 900 автомобілів роз’їхались по Україні. Але, враховуючи , що в нас є більше 900 районних підрозділів, то якраз поки що – по одній машині отримали", - сказав Луценко.

"Далі на черзі стоїть іще 800. Далі у нас є договір про те, що міліція, яка буде конфісковувати незаконні автомобілі, навпіл буде ділити. Половина – собі (працівникам, звичайно), друга половина – митникам", - додав міністр.

Повертаючись до питання по дачі, Луценко зазначив, що "якби ж вона була одна, то це було б дуже легко вияснити".

"Я кожного тижня отримую інформацію: то там – готель, там – комплекс, то там – лісниче господарство. На тому тижні обнаружили 4 катера в Києві, один – річково-морський катер в Криму. Розумієте, народ понабудовував собі стільки!", - сказав Луценко.

"Це було б півбіди, якби воно все було легалізовано на МВС. Але в більшості випадків ці палаци, ці криті, закриті корти, футбольні поля, безліч саун... Якби вони в усіх них помилися, уже б змилилися на огризки", - зазначив міністр.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування