Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський змінює кадри й робить ставку на Україну

Вівторок, 14 червня 2005, 18:05
Біглий російський олігарх Борис Березовський має намір розвивати свої медіа в Україні на шкоду своєму медіа-бізнесу в Росії.

Про це свідчить рішення Березовського призначити генерального директора й шеф-редактора видавничого будинку "Комерсант" Андрія Васильєва головним редактором "Комерсант-Україна" і бажання продати російську "Нєзавісімую газету".

"Поки ніхто з керівників "Комерсанта" не звільнений зі своїх постів. Андрій Васильєв, якого я дуже просив, прийняв пропозицію очолити "Комерсант" в Україні, щоб зробити цей проект масштабним і вагомим", - сказав Березовський, слова якого наводить Інтерфакс.

"Нового гендиректора й шеф-редактора для російського "Комерсанта" я представлю в найближчі тижні", - підкреслив бізнесмен. Він також відзначив, що "Комерсант" очолять відомі люди".

Відповідаючи на питання, чим викликане бажання змінити керівництво російського "Комерсанта", Березовський відзначив: "Комерсант" застоявся. У видавничого будинку є великий потенціал, і я сподіваюся, що нове керівництво зможе його реалізувати".

Щодо "Нєзавісімой газети" Березовський сказав: "Так, переговори про продаж "Нєзавісімой газети" ведуться. Поки угода не завершена, і я б не хотів називати потенційного покупця", - сказав Березовський.

За його словами, продаж "Нєзавісімой газети" пов'язаний "з необхідністю зосередитися на проектах російського видавничого будинку "Комерсант" й "Комерсант-Україна".

Коментуючи заяву Березовського про продаж "Нєзавісімой газети", генеральний секретар Союзу журналістів Росії Ігор Яковенко відзначив: "Хоча Березовський є не тільки відомим інтриганом, але й людиною прагматичною".

"Тому у випадку з "Незавісімой", я думаю, мова йде не про політику, а про економіку. Березовський відкрито проявляє свій інтерес до українського медіа-ринку, який має гарні перспективи, у тому числі з погляду рекламних обсягів", - сказав Яковенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування