Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко хотів збудувати в Маріїнці 15-поверхівку, а Бабушкіну стало мало

Вівторок, 14 червня 2005, 18:35
Будинок по вулиці Грушевського, 9-а в Маріїнському парку Києва повинен був мати не більше 15 поверхів, але Держбуд незаконно збільшив їхню кількість до 22.

Про це сказав на прес-конференції у вівторок мер столиці Олександр Омельченко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, Містобудівна рада Києва затвердила проект будівництва будинку з поверховістю не більше 15 поверхів, "однак, коли Держбуд з автором проекту Сергієм Бабушкіним вдруге розглядав проект, то підняв недозволено висоту до 22 поверхів".

Мер підкреслив, що Бабушкін на той момент обіймав посаду головного архітектора Києва, був автором даного проекту і керував архітектурною майстернею, яка розробляла проект і кошторисну документацію.

Мер нагадав, що нинішній головний архітектор столиці Василь Присяжнюк 15 квітня 2005 року "вчасно направив лист замовникові й інвесторові з вимогою призупинити будівництво" будинку, який не повинний бути вище 15 поверхів.

Він також нагадав, що на минулому тижні містобудівна рада Києва прийняла рішення повернути проект даного будинку в первісний вигляд, тобто до 15 поверхів.

"Будемо сподіватися, що ця конфліктна ситуація завершитися цивілізовано", - заявив Омельченко.

Як відомо, прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом зловживань службовим становищем посадовими особами Київської міської адміністрації при видачі дозволу на будівництво будинку на території Маріїнського парку по вулиці Грушевського, 9-а в Києві.

Раніше президент Віктор Ющенко висловився за те, щоб знести "це архітектурне творіння", щоб "кияни спокійно жили".

Читайте також:

ОМЕЛЬЧЕНКА ТЕЖ ЧЕКАЮТЬ НА ДОПИТ

Ющенко хоче знести будинок, який обурює киян


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування