Ющенко призначив Кінаха відповідальним за відходи

Вівторок, 14 червня 2005, 19:10
Президент Віктор Ющенко назначив першого віце-прем'єра Анатолія Кінаха головою міжвідомчої комісії з перевірки поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами, незаконно завезеними в Україну з інших держав.

Про це йдеться у розпорядженні, підписаному Ющенком, повідомляє прес-служба президента.

Таке розпорядження Ющенко підписав у зв’язку із установленням фактів незаконного завезення в Україну відходів хімічної промисловості, які належать до 1 класу небезпеки та негативно впливають на життя і здоров'я людей, особливо дітей, осіб похилого віку, вагітних жінок, а також на довкілля.

Розпорядженням Ющенко також доручив міністерству внутрішніх справ і Службі безпеки здійснити заходи щодо встановлення обставин незаконного завезення небезпечних відходів в Україну та причетних до цього осіб.

Згідно із документом, Ющенко також рекомендує генпрокуратурі "забезпечувати суворе додержання вимог законодавства під час розслідування відповідних кримінальних справ".

Згідно із документом міністерство з питань надзвичайних ситуацій в координації з іншими причетними міністерствами та відомствами має встановити місця знаходження відходів, забезпечити їх належне зберігання та недопущення негативного впливу на здоров'я людей та довкілля.

Про результати перевірки Кінах має доповісти до 20 червня 2005 року.

Як відомо, на Закарпатті прокуратурою порушено кримінальну справу щодо підприємства "Озон", яке ввозило до держави 4 тисячі тонн хімічних відходів 1 (найвищого) класу небезпеки.

За інформацією ЗМІ, стосунок до фірми "Озон" має депутат Іштван Гайдош, колишній член СДПУ(о), який після перемоги Ющенка перейшов у фракцію СПУ.

В матеріалах зазначалося, що у Закарпатті не є секретом той факт, що про прийняття Гайдоша у фракцію СПУ клопотали угорські соціалісти, які зараз в Угорщині при владі, оскільки Угорщина є одним з головних експортерів відходів.

Сам Гайдош відкидає свою приналежність до фірми "Озон"

Читайте також:

Депутат-соціаліст ледь не перетворив Україну на смітник?

Соціаліст Гайдош не ввозив в Україну відходи


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...