Ющенко допоможе домовитись українським церквам

Вівторок, 14 червня 2005, 19:56
Президент Віктор Ющенко заявляє, що готовий виступити посередником у діалозі між духовним керівництвом Українських православних церков у питанні утворення Єдиної помісної православної церкви.

Про це він заявив у вівторок під час зустрічі з членами Української ради церков і релігійних організацій у Києві.

"Утворення Єдиної помісної православної церкви є одним з найважливіших факторів самоозначення нашої нації... У свідомості людей об'єднання православ'я пов'язане з поняттям соборності нашої держави, її духовною цілісністю. Тому, не поспішаючи і не випереджаючи події, ми маємо рухатися до своєї мети", - наголосив Ющенко.

На думку президента, "потрібно розпочинати діалог між духовним керівництвом Українських православних церков". Він також додав, що "готовий виступити посередником у цьому діалозі".

Ющенко наголосив, що розкол в українському православ'ї став каменем спотикання на шляху всього суспільного розвитку, і "український народ прагне подолання цього розколу і пов'язує великі надії на утворення в Україні Єдиної помісної православної церкви".

"Я знаю, яким чутливим є це питання, тому відразу заявляю – воно залишається виключною прерогативою церкви і не може вирішуватись неканонічним шляхом", - сказав він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування