Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ДАЛА ОБІЦЯНКУ ЮЩЕНКУ НЕ БАЛОТУВАТИСЯ В 2009

Вівторок, 14 червня 2005, 21:41
Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що обіцяла президенту Віктору Ющенку підтримати його кандидатуру на виборах у 2009 році.

Про це Тимошенко заявила під час відповідей на питання після виступу в Інституті політичних наук у Парижі.

"Я особисто пообіцяла президенту – і я своїх обіцянок чітко дотримуюся – що я його підтримаю на президентських виборах 2009 року", - сказала Тимошенко.

"Я кажу це дуже відкрито, тому що я дуже поважаю свого президента. Я йому довіряю, я його вважаю високо моральною людиною. І для України це є національне надбання", - додала Тимошенко.

Тимошенко також сказала, що існує домовленість про створення блоку на парламентські вибори-2006. "Ми ідемо єдиною командою", - додала Тимошенко.

"На президентські вибори ми йшли, підтримуючи Віктора Андрійовича, різними партіями. І це дало прекрасний результат, і ні в кого не було сумнівів, наскільки щиро ми його підтримували".

"Я особисто і політична партія, яку я очолюю, будемо підтримувати президента стільки, скільки взагалі триватиме політичне життя: і в складні часи, і в хвилини тріумфу".

Стосовно публікацій у пресі про розлад між прем'єром і президентом, Тимошенко сказала: "Вони без інтриги не існують, бо це були б не засоби масової інформації, а партійні ЗМІ. Це прекрасно, що за нами слідкує суспільство і аналізує наш кожен крок"

Тимошенко також сказала, що такий контроль унеможливлює корупцію у новій владі.

"Щодо корупції у вищих ешелонах – це є абсолютно неможливим. Бо коли вранці ми прокидаємося і ввечері ідемо додому, за нами дивляться крізь спеціальні окуляри. Суспільство змінилося докорінно, йому не байдуже, що роблять політики".

"Сьогодні і для президента, і для мене, і для всієї урядової команди можна не виконати щось з економічних питань, можна щось не дотягнути в економічній реформі. Але для нас є абсолютно неможливим зрадити той рівень моралі, який демонструвала наша команда на виборах. Бо тоді зруйнується все, на чому базувалося піднесення суспільства і наша перемога", - сказала Тимошенко.

Тимошенко повідомила, що для боротьби з корупцією створено гарячу лінію в уряді.

"У нас є реєстр корупційних випадків в Україні. Ми думаємо, як змінити систему, а не ганяємося за кожним випадком корупції. Повністю вбити корупцію – це амбіція, але ми наполегливі у тому, щоб з нею боротися", - сказала вона.

Після виступу у питаннях Тимошенко також запитали про статус української мови в Україні. Вона повідомила, що зараз говорити українською стає модно, і навіть її родичі, які походять із російськомовних регіонів, намагаються так робити.

"Моя донька, чоловік, мама, які є російськомовні, вважають за честь говорити українською", - сказала Тимошенко.

"Змусити говорити українською неможливо, це наслідок, того що кожен пишається батьківщиною", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування