Списку на реприватизацію підприємств немає. Проте є інший

Середа, 15 червня 2005, 11:52
Перший віце-прем'єр Анатолій Кінах заявляє, що немає жодних списків на дооцінку "сумнівно" приватизованих підприємств.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті "День", опублікованому в середу.

"Немає списків на дооцінку. Йдеться про список підприємств, де існують проблеми. Щоб сказати, який буде результат — чи дооцінка, чи розірвання договору купівлі-продажу, чи повторний конкурс, — має бути рішення суду, лише він може визначити остаточний результат, у тому числі й позитивний для підприємства, якщо там усе гаразд", - зазначив Кінах.

Він також розповів, що на одному підприємстві "явно була занижена вартість у момент приватизації, йдеться про ту ж "Криворіжсталь".

"На другому, наприклад, Чорноморському суднобудівному заводі, інвестори мають проблеми з виконанням інвестиційних зобов’язань (йдеться про поновлення діяльності за основним профілем — будівництво кораблів), на третьому бачимо погіршення соціально-економічних і фінансових показників, а це стратегічне підприємство — там тисячі робочих місць", - сказав він.

За його словами, "на всі ці випадки держава повинна відреагувати, але суворо в рамках закону, з урахуванням презумпції невинності".

"І тільки суд може ухвалити остаточне рішення. У цьому — суть самого процесу. У нас він, на жаль, дуже заполітизований", - зазначив Кінах.

"Наша принципова позиція, про що говорив недавно і президент, полягає в тому, що ми більше ніколи не допустимо, щоб в Україні відбувався переділ власності за рамками закону або ринкової конкуренції", - зазначив перший віце-прем'єр .

За його словами, "йдеться про досить обмежений перелік питань, і треба без ажіотажу та нальоту сенсаційності, без політичного популізму розглядати та вирішувати їх, і при цьому одночасно зміцнювати і безпеку бізнесу, і захист прав власності, створювати умови для інвесторів і рівноправної конкуренції".

"І в цьому нас розуміють. Головне, щоб ми самі не створювали проблем", - зазначив він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування