Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затулін розкрив "змову" України проти Російського ЧФ

Середа, 15 червня 2005, 12:48
Україна намагатиметься створити нестерпні умови для перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі.

Таку думку висловив у середу депутат Держдуми, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін.

"Україна намагатиметься створити для флоту нестерпні умови, щоб Росія поступилася, або намагатися одержати з неї (Росії) більше коштів за перебування флоту в Севастополі", - сказав він.

За словами парламентаря, "влада України дала негласне розпорядження своїм спецслужбам щодо провокування ситуації з російськими військовослужбовцями в Севастополі для того, щоб скомпрометувати їх, піддати інформаційній атаці, що в наслідку призведе до перегляду угод про перебування Чорноморського флоту".

Затулін зазначив, що вже зараз російський флот "оголошений винуватим в екологічних проблемах на Чорному морі".

"Якщо ми не будемо на це звертати увагу, то я переконаний, що тиск на Росію в цьому питанні буде зростати", - відзначив він.

Глава МЗС України Борис Тарасюк в інтерв'ю газеті "Время новостей" у середу заявив, що Україна не ставить під сумнів терміни перебування Чорноморського флоту Росії в Криму, але хотіла б провести переоцінку орендної плати.

Зокрема, передбачена плата в розмірі $97,75 мільйонів на рік за оренду земельних ділянок і розміщених на них об'єктів "неадекватна їхній реальній вартості", сказав міністр.

"Ми хочемо знати розмір орендної плати, виходячи з внутрішніх і світових цін. Для цього потрібно провести інвентаризацію об'єктів, землі, оцінити стан екології", - пояснив Тарасюк.

Він вважає, що тільки через "незаконне використання Чорноморським флотом 75 земельних ділянок втрати бюджету України щорічно складають близько $300 тисяч".

РИА "Новости"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування