Березовський віддає перевагу Україні, оскільки тут для нього більше хліба

Середа, 15 червня 2005, 14:19
Генеральний директор видавничого дому "Комерсант-Україна" Казбек Бектурсунов заявляє, що Україна є цікавішою з погляду "ньюсмейкінга".

Про це він сказав "Українській правді", пояснюючи намір олігарха Бориса Березовського розвивати медіа-бізнес в Україні.

"Ми розуміємо, що Україна зараз надзвичайно цікава як інформаційне поле. Тут щось відбувається. Україна є поки, щонайменше, демократичною країною, тобто тут відбуваються демократичні процеси більше, ніж у Росії. Тому ньюсмейкінг тут, звичайно, цікавіше, а для нас це хліб", - сказав він.

На його думку, в Україні також недооцінений медіа-ринок. "Звичайно, він ще слабкий, на ньому, звичайно, усе ще немає великих грошей і великих мізків, якщо на те пішло. Звичайно, треба приходити зараз і все це створювати", - сказав Бектурсунов.

Відповідаючи на питання, чи приїде Березовський на урочистий випуск української версії, він відповів, що це питання варто ставити Тимошенко, Зваричу і Ющенкові - чи дадуть вони йому візу і гарантії.

"Це не особлива подія для життя газети. Можливо, у житті України це може виявитися чимось особливим, для газети - це все одно. Тому що Березовський не працює в газеті", - відзначив він.

За словами Бектурсунова, газета почне виходити на початку липня на 12 смугах, 5 разів у тиждень, тиражем 10 тисяч екземплярів. Крім Києва, газета буде поширюватися в Дніпропетровську, Донецьку, Запорожжі, Харкові, Одесі, Криму і, можливо, у Львові.

Коштувати номер буде близько 1,5 гривні. "Наша газета має бути дорожчою за інших, тому що вона краща за інших", - відзначив він.

Бектурсунов також розповів, що "всі ознаки" російського "Комерсанта" будуть перенесені в українську версію.

"Відмінність буде полягати в контенті, газета буде на 100% українською, тобто зрозумілою українському читачеві. Ми маємо право на запозичення з корективами матеріалів московської редакції, я підкреслю, це право, а не обов'язок", сказав він.

"А так, ми тут створюємо повноцінну редакцію, тобто загалом колектив близько 100 чоловік. Ми створюємо тут окремий інформаційний центр для того, щоб тут, в Україні, з'явилося справжнє якісне ділове видання, не тільки ділове, але і суспільно-політичне", - сказав він.

За його словами, зараз на випробувальний термін прийнято близько 30 працівників редакції, процес рекрутингу продовжується.

"Ми порахували, що ми будемо платити людям трохи більше, ніж у середньому на ринку, тобто на 15-30 %. Але тут ще є така річ як якість оплати, у нас – це білі зарплати, тобто зі сплатою всіх податків - справжні гроші, які роблять людину європейцем, жодних грошей у конвертах", - сказав він, додавши, що "є просто журналіст, а є журналіст Комерсанта".

"Це школа не просто написання текстів, це школа здобування інформації, це школа компонування, подачі. На наш погляд, ми збираємося бути піонерами свого роду по оперативній журналістській роботі на високому якісному рівні", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News