Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв інвесторам осушити болото

Середа, 15 червня 2005, 14:25
Президент Віктор Ющенко звернеться з оптимістичним посланням до лідерів бізнесу і політики на круглому столі Всесвітнього економічного форуму, який розпочне свою роботу в Києві.

Про це повідомляє прес-служба Всесвітнього економічного форуму в середу.

Виступаючи перед початком круглого столу, Ющенко сказав: "Настав час заявити інвесторам, що Україна та її компанії створюють найкращі можливості для інвестицій".

Разом з тим Ющенко підкреслив, що інвестиції повинні йти пліч-о-пліч з компетентним управлінням.

"Нерозумно будувати дім на болоті", – сказав він. "Якщо ми не осушимо болото корупції, якщо ми не звільнимо кожного українця, а не лише державних посадовців від цієї гнилі, яка роками зберігалася у нашій підсвідомості (згадайте, наприклад, як говорять люди – "не змастиш, не поїдеш"), то нам не вдасться побудувати ні правової держави, ні ринкової економіки", - зазначив Ющенко.

Ющенко підкреслив, що боротьбу з корупцією його команда розпочала "з першого дня" і розповів про антикорупційну програму "Контрабанда – стоп".

"Разом зі створенням спеціальних антикорупційних груп, які перевіряли роботу митників, Україна зменшила митні тарифи на багато імпортних товарів. Як результат, упродовж кількох місяців митні надходження збільшилися на 40"%, - сказав він.

Ющенко також розповість про останні дії, спрямовані на побудову "правової держави і ринкової економіки".

Серед 250 учасників з 32 країн, які візьмуть участь у круглому столі, що проходитиме під девізом "Відкрий Україну", будуть 7 голів держав і урядів та майже 150 поважних бізнесменів.

Разом з президентом і прем’єром України в роботі круглого столу також візьмуть участь президент Азербайджану Ільхам Аліев, президент Молдови Володимир Воронін, президент Польщі Олександр Квасьнєвський, президент Естонії Арнольд Рюютел та президент Грузії Міхаіл Саакашвілі.

Європейська комісія буде представлена комісаром з економічних і фінансових справ Хоакіном Алмуніа.

В роботі круглого столу візьмуть участь керівники багатьох міжнародних компаній – Microsoft, Shell, Nestle, Oracle, Coca-Cola, Nike та Deutsche Bank.

Низка вітчизняних компаній також візьме участь у круглому столі – НАК "Нафтогаз України", Державний експортно-імпортний банк України (Укрексімбанк), АК "Київстар-GSM", група "Інтерпайп" та корпорація "Квазар-Мікро".

Пропозиція провести круглий стіл, який називають міні-Давосом, пролунала під час перебування Ющенка в Давосі в січні.

"Українська правда"

Читайте також:

Ющенко в Давосі бореться зі спадщиною Кучми. Пінчук допомагає ланчем?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...