Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пройде "своїми ногами" по фондах і не дасть урядовцям відпочити

Середа, 15 червня 2005, 14:42
Президент Віктор Ющенко пропонує давати пільгові путівки лише незабезпеченим людям.

Про це він сказав в ході наради з керівництвом областей та представниками Кабміну.

"Взагалі: хто має пільгові путівки: люди від влади, чи бідні люди? Я за те, щоб фінансувати виключно незабезпечених. А ми з вами ходитимемо у відпустку за зароблені кошти", сказав президент.

"Це я умовно кажу. Ви і так у відпустку не підете. Я кажу про тих людей, які представляють владу рангом нижче. Чому їм компенсують 90% відпустки?", додав Ющенко.

"Я не хочу, щоб ця політика, яка творилася 14 років до цього, де пороздавалися санаторії і утворилася місцева олігархія, яка працювала сама на себе, продовжувалась далі", зазначив президент.

Ющенко також пообіцяв через 7 днів "показати всій країні зловживання в цій сфері".

Він зобов’язав до 1 жовтня в усіх держустановах створити спеціальні доріжки для людей зі спеціальними потребами, "щоб вони могли пройти до вас у кабінет, могли зателефонувати або сходити в туалет".

Крім того, за словами президента, він хоче "наступний тиждень присвятити винятково роботі соціальних фондів. Пройти своїми ногами і подивитися роботу кожного з цих фондів".

Ющенко також пообіцяв створити спеціальну групу, яка розробить процедуру видачі землі для житлового будівництва, соціального і промислового.

Він звернувся до губернаторів з вимогою на економічному форумі, який почнеться в Києві у четвер, зробити інвесторам "конкретні пропозиції" щодо того, інвестиції в якій сфері вони б хотіли бачити у своїй області.

"Робота бізнесу якраз в освоєнні цих проектів, а не щоб по коридорах ходити", зазначив президент, зауваживши, що тяганина щодо деяких проектів триває декілька років.

Також Ющенко закликав губернаторів спочатку визначати, де і що вони хочуть побудувати, який об’єкт найперше необхідний для того чи іншого міста, і лише потім оголошувати конкурс.

Також він попросив губернаторів сприяти церквам різних конфесій у безперешкодному отриманні землі.

При цьому він звернувся до київського мера Олександра Омельченка, що якась церква не може отримати землю для будівництва. Натомість Омельченко заявив, що землю отримують всі, "це вони просто не хочуть будувати".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...