Ющенко попросив губернаторів не спати і попередив. Перший раз

Середа, 15 червня 2005, 15:09
Президент Ющенко попередив губернаторів про персональну відповідальність за невиконання президентської передвиборчої програми на місцях.

Про це заявила прес-секретар президента Ірина Геращенко за підсумками першої частини наради з керівниками областей і уряду.

"Якщо є промахи, я не робитиму вигляду, що їх не існує", процитувала Геращенко слова президента.

За її словами, Ющенко нагадав губернаторам, що перший період їхньої роботи вже минув. І "люди повинні побачити конкретні результати", тому будуть "жорсткі вимоги".

Ющенко також нагадав губернаторам, що саме їм доведеться виконувати ті обіцянки, які давалися людям у період передвиборчої кампанії.

На засіданні також йшлося про факти незаконного захоплення землі на безліцензійну розробку родовищ корисних копалин. За словами Геращенко, президент дав доручення "вивчити, розібратися і зупинити ці процеси".

Окрім цього, президент вказав на дисбаланс в тарифній і ціновій політиці в різних регіонах. Як приклад, він навів те, що ціни на хліб в Миколаєві і Київській області значно нижчі, ніж в решті областей.

За словами Геращенко, це була "цікава, конструктивна, але жорстка розмова". Зокрема, донецький губернатор отримав зауваження щодо падіння росту ВВП за першу половину року.

Прес-секретар зазначила, що в першій частині виступали президент, перший віце-прем’єр Кінах та держсекретар Олександр Зінченко.

Окрім цього, за її словами, "певну інформацію давали силовики". Другу частину наради, за словами прес-секретаря президента, буде присвячено тому, "що хвилює губернаторів".

Наразі журналісти отримали змогу поспілкуватися з трьома губернаторами, зокрема з губернатором Львівської області Петром Олійником.

На запитання, чи лаяв його президент, відзначив, усміхаючись: "За деякі питання лаяв". Він також зауважив, що Ющенко критикував практично всіх з різних питань. Особисто Олійник почув критику за інвестиційну політику та "деякі економічні питання", зокрема роботу митниці.

Губернатор Миколаївщини Олександр Садиков зазначив, що нарада була "діловою" і проходила "у жвавому режимі".

"Ми впевнилися, що те, що ми робимо в Миколаївській області, все робимо правильно". На питання, чому тоді губернатори виходять такі похмурі, Садиков відповів: "Ми довго сиділи і чекали технічну перерву".

Губернатор Дніпропетровщини Юрій Єхануров на запитання журналістів сказав, що "25 аркушів ще не списав", а в ході зустрічі, за його словами, президент визначив, що мають робити губернатори у першу чергу.

Раніше, на початку зустрічі, президент попросив губернаторів "не спати, а взяти 25 аркушів паперу і ретельно записувати" все сказане на нараді.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування