За рік кількість мільйонерів в Україні зросла вдвічі

Середа, 15 червня 2005, 17:03
Згідно з попередніми даними Державної податкової адміністрації України, за підсумками 2004 року 1 871 громадянин України отримав дохід, який перевищує 1 млн. грн.

Про це в середу на прес-конференції повідомив заступник голови ДПАУ Сергій Лекарь.

За його словами, з вищезгаданої цифри 586 громадян офіційно подали декларацію, вказавши в ній дохід понад 1 млн. грн., за іншими (1 285 чоловік) - податкова збиратиме інформацію.

При цьому він зазначив, що в 2003 році в Україні налічувалося 876 мільйонерів.

За словами Лекаря, максимальна сума податку, отримана громадянином України в 2004 році, досягла 500 млн. грн., при цьому податок ще не сплачений.

Але, як зазначив заступник голови ДПАУ, "ми (податківці) знаємо, що він отримав такі доходи, і ми з ним працюємо. Ми з ним зараз проводимо розмову щодо "культурної" сплати податку".

Заступник голови ДПАУ не захотів назвати ім'я "багатого українця" і лише зазначив, що це - "громадянин з джерелом прибутку в Донецьку".

Лекарь підкреслив, що за останній рік доходи населення значно зросли. Крім того, українці стали більш грамотними в питаннях податкового законодавства і свідомішими в плані сплати податків.

Так, дохід від інвестицій громадян (інвестиційний дохід), який раніше практично не приносив користі Держбюджету, сьогодні, завдяки підвищенню податкової культури українців, дозволяє перераховувати в скарбницю держави значні суми коштів. За словами Лекаря, суми податку з інвестиційного доходу в деяких громадян сягають 40 млн. грн.

Число українців, які вказали в податкових деклараціях дохід понад 1 млн. грн., у 2003 році склало 837 чоловік, у 2002 - 336, у 2001 – 160.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування