Червоненко просить у Тимошенко 256 млн. і погрожує "критичною ситуацією"

Середа, 15 червня 2005, 17:07
Міністр транспорту та зв’язку Євген Червоненко просить прем’єр-міністра Юлію Тимошенко терміново відшкодувати з бюджету втрати транспортних підприємств за перевезення пільговиків.

Про це йдеться у відкритому листі Червоненка до Тимошенко, розповсюдженому прес-службою міністра у середу.

Червоненко також попереджає Тимошенко "про можливість критичної ситуації на підприємствах залізничного та автомобільного транспорту".

У заяві також йдеться, що "з передбачених у державному бюджеті на 2005 рік обсягів субвенцій для компенсації втрат на автотранспорті в сумі 219 млн. грн. станом на 01.06.05. з місцевих бюджетів фактично відшкодовано 24 млн. грн., тобто лише 11"%.

"Аналогічна ситуація і на підприємствах залізничного транспорту. Із 70 млн. грн., які підлягають компенсації, за 4 місяці поточного року отримано лише 10,4 млн. грн., або 14"%, сказано у документі.

У цілому транспортні підприємства, таким чином, недоотримали від держбюджету 254,6 млн. грн.

Водночас, за словами міністра, "за підсумками 5 місяців лише державними підприємствами Мінтрасзв’язку перераховано до державного бюджету майже 1 млрд. грн., що на 24% більше за аналогічний період минулого року".

"Зазначене вкрай загострює суспільно-політичну ситуацію і може призвести до небажаних наслідків, адже підприємства позбавляються коштів на виплату заробітної плати, оновлення і підтримання в належному стані транспортних засобів", йдеться у заяві.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...