Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко так і не дізнається, чому її розшукують в Росії?

Середа, 15 червня 2005, 17:29
Московський окружний військовий суд 8 липня розгляне можливість відмови надати адвокату прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко матеріали кримінальної справи, у якій вона фігурує.

Про це сказав прес-секретар Московського суду Євген Комісаров, повідомляє РІА "Новини" у середу.

Як зазначив Комісаров, з відповідною касаційною скаргою в суд звернувся представник Головної військової прокуратури.

"У скарзі він просить вищу інстанцію скасувати постанову Московського гарнізонного військового суду", - уточнив Комісаров.

Як відомо, у квітні Московський гарнізонний військовий суд зобов'язав Головну військову прокуратуру ознайомити адвоката Тимошенко з матеріалами кримінальної справи стосовно його підзахисної.

Таким чином, суд задовольнив скаргу захисника прем'єра, який оскаржував відмову військової прокуратури надати для ознайомлення документи по кримінальній справі, у якій фігурує Тимошенко.

Адвокат нагадав, що 21 квітня йому подзвонив слідчий ГВП Вадим Яловицький і сказав, що "він виніс постанову про відмову ознайомитися з матеріалами про порушення кримінальної справи, про залучення як обвинувачуваної, про обрання запобіжного заходу, а також іншими документами, що стосуються Тимошенко".

Гарнізонний суд прийняв цю відмову як "незаконну і необґрунтовану", однак у Головній військовій прокуратурі не погодилися з думкою суду і оскаржили його у вищій інстанції.

Раніше Головний військовий прокурор Росії Олександр Савєнков заявив, що розшук Тимошенко ніхто не скасовував, але вона може безперешкодно відвідувати Росію й інші країни.

Російська прокуратура обвинувачує Тимошенко у дачі хабарів під час перебування керівником комерційної структури посадовим особам Міноборони Росії за підписання вигідних для неї контрактів.

Після того, як Тимошенко відмовилася приїхати в Росію і з'явитися на допит, вона була оголошена за поданням Росії в міжнародний розшук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування