Кінах пообіцяв бізнесу гарні умови

Четвер, 16 червня 2005, 10:32
В Україні ніколи не буде перерозподілу власності поза рамками закону.

Про це заявив перший віце-прем'єр уряду Анатолій Кінах, виступаючи в четвер на сніданку перед гостями круглого столу в рамках Міжнародного економічного форму в Україні.

За його словами, протидія корупції буде здійснюватися такими методами, щоб не погіршувати умови бізнесу, який сплачує податки, "працює прозоро й на інтереси держави".

Кінах висловився за зміцнення діалогу між владою й бізнесом, який має бути "рівноправним і з високим рівнем взаємної відповідальності".

"Влада має відповідати перед бізнесом за якість правил гри, а бізнес повинен відповідати перед суспільством за свої зобов'язання, у першу чергу - через оплату податків", - сказав Кінах.

Він висловився за неприпустимість адміністративних методів управління економікою й директивним установленням цін. Перший віце-прем'єр назвав ці прояви "рецидивами, окремими випадками, які ми переборемо, але не системою".

Кінах стверджує, що в новому уряді змінюється "психологія державного посадовця".

"Людина, яка створює робочі місця й платить податки, повинна мати найвищий суспільний статус і повагу з боку держави, а держава має створювати їй умови", - сказав перший віце-прем'єр.

Говорячи про діяльності кабміну по захисту інвестицій, Кінах заявив, що уряд "буде виправляти ситуацію" у вільних економічних зонах, "де дуже необережно, в однобічному порядку держава не виконує свої зобов'язання перед інвесторами".

Кінах висловився за розвиток банківської системи і пообіцяв з боку уряду створення умов для лібералізації доступу великих західних капіталів у банкову систему України.

Перший віце-прем'єр також запевнив інвесторів у швидкому виправленні ситуації з відшкодуванням ПДВ.

За його словами, уряд вже виконав усі зобов'язання з відшкодування ПДВ за квітень-травень, і зараз "наводить порядок" з розрахунками за січень-лютий. Він назвав затримки з відшкодуванням ПДВ "грубим порушенням прав власника" і пообіцяв, що уряд вирішить цю проблему "раз і назавжди".

Кінах визнав, що в новому уряді працюють люди "з високою моральною планкою, але їм іноді не вистачає професіоналізму в сфері державного менеджменту". Однак зараз, за його словами, діяльність виконавчої влади з огляду на ефективність вдосконалюється.

Він закликав потенційних інвесторів ставитися "з мудрістю до процесів і проблем в Україні", запевнивши їх, що уряд "не втратить шанс, що був даний помаранчевою революцією".

Сніданок за участю Кінаха в рамках круглого столу Міжнародного економічного форуму був організований компанією Віктора Пінчука "Інтерпайп" – єдиним українським партнером Форуму.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...