Крадені листи Грушевського - справа рук Піскуна й Турчинова?

Четвер, 16 червня 2005, 11:04
Колишній віце-прем'єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник заявляє, що скандал із краденими листами Грушевського - це кампанія, організована генпрокурором Святославом Піскуном і секретарем РНБО Петром Порошенком.

Про це Табачник заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому в четвер.

"Я думаю, це цілеспрямована кампанія по дискредитації Януковича, якою керують Петро Порошенко й Святослав Піскун. Піскун з боку Генпрокуратури…" - сказав Табачник.

У той же час він розповів, що "в один з липневих днів служба протоколу прем'єр-міністра попросила мене й тодішнього міністра культури Юрія Богуцького зустрічати прем'єр-міністра о 10:50 біля національного музею історії України на вулиці Володимирській".

"Десь на початку дванадцятої подзвонив Янукович і сказав, що його викликає президент, і він не зможе взяти участь у заході. Янукович попросив мене передати в дарунок музею документи, про які йде мова", - розповів Табачник.

За його словами, документів не виявилося, і тоді Юрій Каракай (помічник Януковича) і Богдан Єременко взяли машину й швидко привезли папку з Кабміну, яку потім передали Табачнику.

"Це були листи Михайла Сергійовича Грушевського в кількості 39 штук. Я перед камерами вручив їх директору музею Сергію Чайковському. Тобто, не потрібно пересмикувати факти, я не затівав цей захід щодо передачі документів", - відзначив Табачник.

Він також підтвердив, що перед цим один раз бачив ці документи "у кабінеті в Януковича", де їх йому показував Анатолій Толстоухов (тодішній міністр Кабінету міністрів). "Я знав, що це листи Грушевського", - додав він.

За його словами, він також знав, що ці листи були куплені в одного з київських колекціонерів. "Вони цінні для істориків, це національне надбання. Там були листи господарського змісту, вони малоцікаві для серйозних колекціонерів", - сказав Табачник.

У той же час, раніше і Янукович, і його радник Ганна Герман підкреслювали, що саме Табачник був ініціатором передачі крадених листів музею історії.

"Українська правда"

Читайте також:

Янукович підтвердив версію Герман, яка збрехала, захищаючи його

Янукович піде на допит за украдені листи

Янукович купив на "кошти на відрядження" листи Грушевського й подарував у музей


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...