Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко не хоче бути крайнім і не підвищить ціни на купе

Четвер, 16 червня 2005, 12:02
Міністерство транспорту і зв'язку України не ініціюватиме підвищення цін на пасажирські залізничні перевезення цього року.

Про це повідомив міністр транспорту і зв'язку України Євген Червоненко в середу журналістам, повідомляє УНІАН.

При цьому він додав: "Мінтранс не ініціюватиме питання (підвищення вартості квитків) навіть купейних вагонів. Я не хочу весь час бути крайнім, але відповідальність і інформацію я уряду дам".

Як повідомлялося раніше, минулого тижня Червоненко заявив, що міністерство поки що не подавало пропозиції Кабінету міністрів про підвищення цін на пасажирські залізничні перевезення, додавши, що питання підвищення актуальне, особливо для купейних вагонів.

За його даними, в 2005 році очікується одержати 2,5 млрд. грн. збитків від пасажирських перевезень залізницями України. У 2004 році ці збитки становили 1,8 млрд. грн.

"Укрзалізниця" вже планувала підвищити з 1 квітня цього року тарифи на перевезення пасажирів у купейних і спальних вагонах на 50%. Проте уряд дав згоду на підвищення тарифів на внутрішньодержавні пасажирські перевезення тільки у вагонах СВ на 50%. Тарифи на проїзд у загальних, плацкартних, купейних вагонах залишено без змін.

8 червня в ефірі "5 каналу" заступник генерального директора "Укрзалізніці" Микола Снітко заявив, що "Укрзалізниця" не залишає надії підвищити вартість проїзду в купейних вагонах на 50%. Він аргументував це тим, що "Укрзалізниця" зазнає збитків від низьких тарифів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...