Піскун теж може зробити з журналіста зоофіла, але з Пінчуком не говорив

Четвер, 16 червня 2005, 13:44
Генпрокурор Святослав Піскун не порушуватиме справу за фактом його "прослушки" з Віктором Пінчуком, оскільки такої розмови не було.

Про це він сказав на брифінгу у четвер.

"Тут до мене звернувся з цим питанням журналіст – чоловік. Так я запитав: "слухай, а якщо в інтернеті вивісять твої фотографії і скажуть, що ти зоофіл, покажеш ти це по телевізору. А одна людина звернулася до мене з проханням, "каже, Святослав Михайлович, хочете, я на цього журналіста надрукую фотографію, що він зоофіл, щоб зробити послугу", - заявив Піскун.

"Я кажу: не роби цього, бо в це ніхто не повірить, бо всі знають що він не зоофіл. Або здогадуються. Тому з приводу розмови, при сучасній техніці, я вам будь-яку розмову можу записати, надрукувати і розповісти", - додав він.

За його словами, справу про прослушку з послом США Гербстом порушено, бо йдеться про розмову двох посадовців.

"У нас 119 епізодів прослуховування вищих державних посадових осіб, в тому числі президента і прем'єра, і депутатів. Це факти, які встановлені слідством, у нас є копії цих розмов. І я хочу поставити крапку в цьому питанні і притягнути винних до відповідальності", - сказав генпрокурор.

Щодо розмови з Пінчуком, то генпрокурор "не знає, по чому там порушувати справу". "Ви мені скажіть, що в тій розмові когось намагалися вбити? Шановні журналісти, прокуратура не порушує справи аби так, повинні бути підстави для порушення кримінальної справи", - сказав він.

"От в розмові з Гербстом є підстави – тому що він посол, а я був генпрокурором. Це дві посадові особи. А навіть якби й була та розмова з Пінчуком, якої не було, то це розмова двох приватних осіб. Я тоді не був генеральним прокурором", - зазначив Піскун.

"Тому – це мої проблеми і його (Пінчука) проблеми, навіть якби розмова була", - додав Піскун, зазначивши, що "прокурори поки не займаються приватними розмовами".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування