Піскун за 24 роки служби не бачив, щоб так ловили як Бакая

Четвер, 16 червня 2005, 13:57
Генпрокурор Святослав Піскун здивований, чому російські правоохоронні органи не виконують свої зобов'язання щодо затримання екс-керівника ДУС Ігоря Бакая.

Про це Піскун заявив на брифінгу у четвер.

"Ви знаєте, я дивуюсь, чому прокуратура російської федерації, УБОЗ РФ, МВС Росії не виконують своїх міжнародних обов'язків. Це перший випадок в моїй практиці роботи в прокуратурі за 24 роки і, думаю, перший випадок в міжнародній практиці", - зазначив Піскун.

"Коли розшукувана людина, громадянин країни перебуває в країні, яка повинна його видати, а правохоронні органи не звертають на це увагу. Чи можете ви після цього сказати, що генпрокурор виконує замовлення? А які ж тоді замовлення виконує генпрокурор Росії, якщо він не видає того, кого ми розшукуємо?", - зазначив він.

"Я не знаю, що собі думає Володимир Васильович Устінов, в нього є наші клопотання", - зауважив Піскун.

Він також сказав, що Україна ніколи "до такого не дійде" і справно видаватиме злочинців. Генпрокурор нагадав, що коли надсилались запити по Тимошенко, вони передавали їй ці документи.

"А тут правоохоронні органи Росії граються в політику. Це стовідсотково", - додав Піскун.

На питання, чи виконують вони замовлення, Піскун відповів, що "не знає, що вони виконують".

"Якщо Бакай ходить там і зустрічається, а ми його тут ловимо, а вони нам його не видають, то що вони роблять? Я ж не думаю, що він якийсь родич когось з високо посадовців", - сказав український генпрокурор.

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування