ЮЩЕНКО ПРОДАЄ "УКРТЕЛЕКОМ", А РЕПРИВАТИЗАЦІЇ НЕ БУДЕ

Четвер, 16 червня 2005, 18:11
Президент Віктор Ющенко обіцяє виставити найближчим часом на приватизаційний конкурс низку підприємств, серед яких "Укртелеком".

Про це він заявив під час свого виступу перед учасниками міні-Давоса в четвер.

"У бажанні покращити інвестиційний клімат, ми готові запропонувати список підприємств. який незабаром буде відкритий для інвесторів. Це "Укртелеком", Одеський припортовий завод, Харківський "Турбоатом", Миколаївське виробниче об'єднання "Зоря", Сыверодонецький "Азот", "Луганськтепловоз" та інші", - зазначив Ющенко.

За словами Ющенка, цей список є підтвердженням намірів влади, які вона висловила в меморандумі, підписаному в четвер спікером Верховної Ради Володимиром Литвином та прем'єром Юлією Тимошенко.

Ющенко зазначив, що цей меморандум про "про минуле і майбутнє української приватизації", який "демонструє єдину узгоджену позицію влади з цього питання".

"Влада демонструє ним повагу до права власності і засвідчує, законодавство по приватизації не має і не буде мати зворотної сили", - зазначив Ющенко.

Ющенко також заявив, що "реприватизації в Україні не буде". "Відповідно до меморандуму, всі спори щодо прав власності будуть вирішуватися виключно у судовому порядку", - сказав він.

"Держава гарантуватиме незалежність суддів і судів. Ми будемо заохочувати розв’язання суперечок через укладання мирових угод між сторонами. Приватизація буде продовжена і активізована", - зазначив Ющенко.

Також, за словами президента, на наступному засіданні РНБО буде обговорено план заходів для максимального сприяння інвесторам.

Президент повідомив інвесторам, що регіональна влада також представить найкращі проекти для інвестування, і запросив їх взяти участь у цих подіях.

Ющенко також зазначив, що найближчими днями буде скасовано 1300 документів, що складають 80% регуляторної політики, "що прийшла у спадок від минулої влади".

Ющенко також додав, що буде створено "спеціалізовану державну інституцію, яка має стати контактною адресою і лоцманом для інвесторів". "Планується, що ним стане нове міністерство європейської інтеграції та зовнішньоекономічних зв’язків", - зазначив президент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News