Українцям буде легше їздити до Швейцарії

Четвер, 16 червня 2005, 20:02
Україна та Швейцарія домовилися про спрощення візового режиму між двома країнами.

Таким є результат переговорів з питань українсько-швейцарської співпраці в міграційно-візовій сфері, які відбулися у Берні, повідомив заступник керівника прес-служби міністерства закордонних справ Дмитро Свистков.

Зокрема, було досягнуто згоди підготувати домовленість про збільшення до трьох років терміну дії багаторазових віз для українських громадян, мінімізувати візові збори, спростити візові процедури, продовжити дію безвізового режиму для власників дипломатичних і службових паспортів України.

Крім того, сторони провели консультації по практичній реалізації двосторонньої Угоди про реадмісію. Зокрема, сторони визначили чіткий механізм практичної реалізації чинної двосторонньої Угоди про прийом і передачу осіб, які знаходяться на територіях сторін нелегально.

Українська і швейцарська делегації також домовилися, що наступним етапом після спрощення візового режиму стане підготовка угоди про поступове скасування віз для громадян України.

За результатами переговорів було підписано протокол, яким спрощується механізм взаємного узгодження і прийняття рішень у справах про прийом-передачу осіб.

Істотним елементом українсько-швейцарської співпраці визначено посилення співпраці міністерств внутрішніх справ і міграційних органів сторін.

Сторони домовилися про початок регулярних консультацій між міграційними і правоохоронними органами України і Швейцарії, а також про організацію взаємного стажування експертів, узгодженні пілотних проектів, що реалізуються сторонами, із упровадженням систем біометричного контролю при оформленні візових і паспортних документів.

ЛIГАБiзнесIнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування