Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США розгорівся "касетний скандал". Мельниченко тут ні до чого

Четвер, 16 червня 2005, 21:11
Американський президент Джордж Буш та прем’єр Великобританії Тоні Блер потрапили до центру "касетного скандалу".

Про це повідомляє 5 канал у четвер.

В інтернеті з’явилися тексти діалогів лідерів США та Великої Британії, в яких ідеться про неминучість військової операції в Іраку ще за вісім місяців до початку кампанії.

Однак хто саме міг вільно прослуховувати розмови Буша та Блера невідомо навіть для конгресменів. Спеціальна комісія сенату має вивчити тексти секретних розмов обох лідерів.

"Це перше слухання. Ми маємо деяких очевидців, які можуть пролити світло на ті події. Наше розслідування лише розпочинається", сказав Джон Кон'єрс, конгресмен-демократ від штату Мічіган, один із ініціаторів сенатської слідчої комісії.

В опублікованих на сайтах текстах ідеться про те, що Джордж Буш та Тоні Блер ще за вісім місяців до початку воєнної кампанії говорили про її неминучість. Американський президент нібито тоді зазначав, що прагне усунути від влади Саддама Хусейна.

Водночас Джордж Буш спростовує всі обвинувачення: "Хтось сказав, що ми давно спланували операцію проти Саддама. Однак це неправда. У наших розмовах із прем'єр-міністром ми обговорювали як можемо це зробити мирно".

На роботу комісії може піти не один місяць. Сенатори-республіканці вважають, що провину американського президента дуже важко довести і розцінюють ці слухання, як спробу опонентів з Демократичної партії збільшити власні рейтинги.

Як відомо, у 2000 році в Україні було оприлюднено записи розмов, зроблені в кабінеті колишнього президента Леоніда Кучми його охоронцем майором Миколою Мельниченком, в яких, зокрема, йшлося про зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...