Тимошенко допоможе підприємствам Пінчука й Ахметова

Четвер, 16 червня 2005, 21:31
Уряд України має намір захистити підприємства гірничо-металургійного комплексу в умовах несприятливої кон'юнктури на світових ринках металопродукції.

Як передає агентство "Новини-Україна", про це сказала в четвер на прес-конференції прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Прем'єр-міністр повідомила, що на засіданні уряду, що пройшло за участю представників найбільших підприємств ГМК, було ухвалено рішення "зберегти статус-кво цінової політики щодо ресурсів, споживаних металургійними підприємствами".

Тимошенко уточнила, що "мова йде про ресурси, вартість яких залежить від рішень уряду, у тому числі незалежних комітетів з формування цін".

"Ми спробуємо зробити так, щоб стабілізувати практично всю цінову політику, пов'язану з постачаннями електроенергії, газу, вугілля, послуг залізниці, щоб ні в якому разі не завдавати труднощів гірничо-металургійному комплексові", - сказала Тимошенко.

Крім того, за її словами, учасники засідання домовилися про створення балансової комісії, у котру ввійдуть міністри палива й енергетики, промполітики, економіки, транспорту і зв'язку, представники всіх підприємств ГМК, а також представники профільного комітету Верховної Ради.

"Ми домовилися, що за тиждень зробимо всі баланси, що стосуються гірничо-металургійного комплексу. На базі цих балансів побудуємо загальну політику, що стосується імпорту-експорту і ціноутворення в ГМК", - повідомила Тимошенко, додавши: "Ми зробимо все, щоб полегшити життя гірничо-металургійного комплексу в ці важкі дні падіння цін на світових ринках металопродукції".

Як відомо, власниками багатьох провідних металургійних підприємств є компанії Рината Ахметова і Віктора Пінчука.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування