ТИМОШЕНКО ПУСТИТЬ ПІНЧУКА І АХМЕТОВА НА КОНКУРС, АЛЕ ДОПЛАТИТИ НЕ ДАСТЬ

П'ятниця, 17 червня 2005, 11:53
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про можливість участі колишніх власників "Криворіжсталі" у новому конкурсі з приватизації цього підприємства, проте виключає можливість доплати за нього.

Про це вона сказала, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції після виступу на Міжнародному економічному форумі "міні-Давос" у Києві у п’ятницю.

"Ті власники, які вже не власники, які незаконно придбали "Криворіжсталь", зможуть брати участь. Якщо вони дадуть найкращу ціну, вони зможуть цей конкурс виграти, але жодних особливих преференцій для цих власників не буде", зазначила Тимошенко, повідомивши, що на новий конкурс з продажу "Криворіжсталі" буде виставлено контрольний пакет акцій підприємства.

Крім того, Тимошенко не виключила можливості доплати власниками інших підприємств, які були приватизовані з порушеннями, їхньої справжньої вартості.

"Думаю, що ми зможемо піти шляхом спеціальної системи дооцінки таких підприємств", сказала вона, додавши, що "право заплатити справжню вартість буде надаватися перш за все власникам цих підприємств".

Однак, відповідаючи на питання щодо можливості доплати за "Криворіжсталь" її колишніми власниками Віктором Пінчуком і Ринатом Ахметовим, Тимошенко сказала, що "тема дооцінки може обговорюватися в межах чинних законів, але це абсолютно не стосується "Криворіжсталі".

"Киворіжсталь" рішенням суду зараз повернена в держвласність і за декілька місяців вона буде приватизовуватися знову", зазначила прем’єр.

Водночас у своєму виступі Тимошенко попросила, "щоб у нас цієї фобії (щодо реприватизації) не було. Уряд взагалі не знає таких слів – "реприватизація", "націоналізація". У нас в бюджеті немає таких грошей".

За її словами, цей процес буде здійснюватися "виключно шляхами, які передбачені Конституцією, законами України, через систему правосуддя, без будь-яких екзотичних варіантів".

"Мова йде про те, що 80% громадян України вважають, що приватизація десятків стратегічних об’єктів пройшла надзвичайно брудно, нечесно і абсолютно непрозоро, і 80% людей з цим йшли на вибори і голосували за нового президента, новий уряд, нову владу", сказала вона.

Також Тимошенко розповіла про наміри влади "за декілька місяців прибрати всі можливі зайві впливи бюрократії в Україні на бізнес".

Зокрема, вона зазначила, що уряд вже подав до Верховної Ради законопроект, який спростить "процедури отримання в приватну власність несільськогосподарських земель для початку бізнесу".

"Цей законопроект передбачатиме тільки одну функцію – це виставлення місцевими органами влади повністю оформленої землі на аукціон, причому в достатній кількості, для того, щоб можна було побудувати і офіси, і торгові центри, і нові підприємства", зауважила прем'єр.

Крім того, за словами Тимошенко влада за час своєї діяльності "проінвентиризувала всі регуляторні функції, які вона мала".

"Їх тисячі. І ми сьогодні щодня на 2-3 функції регуляторні влади зменшуємо цей блок, для того, щоб полегшити роботу бізнесу, підприємців в Україні", сказала вона.

Переконуючи іноземних інвесторів вкладати гроші в українську економіку, Тимошенко зазначила, що влада намагається створити "найбільш комфортні умови для бізнесу в Україні" і попросила допомогти їй зробити так, "щоб це було якісно і в дуже короткий термін".

"Ризик – дуже благородна справа. Якщо ризик вірно розрахований, він завжди завершується успіхом і найбільші прибутки отримуються там, де є розумний прорахований ризик", додала Тимошенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News