Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче розбавити українські банки і везе дивитися літаки

П'ятниця, 17 червня 2005, 12:54
Прем'єр Юлія Тимошенко закликає інвестувати в український аграрний сектор, банківську сферу, сферу охорони здоров'я.

Про це вона заявила, виступаючи на "міні-Давосі" у Києві в п'ятницю.

Презентуючи галузі української економіки, в які можна інвестувати, Тимошенко, зокрема, відзначила розбудову консесійних автомагістралей.

"Сьогодні вже сформовано проектів, які ми можемо пропонувати для інвестицій в цій сфері, більше ніж на сім мільярдів євро", - зазначила прем’єр, додавши, що проекти може надати "Автодор".

Крім того, уряд готовий забезпечити доступ інвесторів до агропромислового комплексу.

"Одні з найкращих земель в Україні, приватна власність на землю в Україні існує, сьогодні люди, які мають приватну власність на землю, не мають двох речей: обсягу інвестицій і хорошого менеджменту. Але прекрасно вміють працювати на землі", - зазначила прем’єр.

"Ми дещо змінили концепцію розвитку АПК, і підготуємо перелік типових проектів, які доцільно робити в Україні", - пояснила прем'єр.

За її словами, ще одним привабливим проектом є розвиток літакобудування.

"В Україні кращі транспортні літаки, які розроблені конструкторським бюро Антонова. Ми хочемо бачити партнерів у цій галузі", - сказала Тимошенко.

Вона запросила гостей "на спеціальні польоти", де вони зможуть побачити "найбільший вантажний літак "Мрія", "Руслани" та президента Ющенка".

Прем’єр також повідомила про бажання уряду залучати на український ринок могутні страхові компанії - для поліпшення стану системи охорони здоров'я.

"Я не бачу, як вийти з важкого стану в охороні здоров'я без залучення потужних страхових компаній", - сказала вона.

"Я переконана, що є колосальний ринок роботи для банківської системи. Ви знаєте, наші банківські кредити досить дорогі. Я б хотіла, щоб ми трішки розбавили ситуацію й отримали входження серйозних світових банків", - заявила прем’єр.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування