Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" перевірить, чи законно "Приват" купив 100 заправок

П'ятниця, 17 червня 2005, 13:54
Найбільша нафтовидобувна компанія України ВАТ "Укрнафта" не погоджувала з Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України", якій належать 50% її акцій, покупку близько 100 автозаправних станцій на аукціонах у червні, повідомив глава НАК Олексій Івченко.

"Покупка АЗС не узгоджувалася. Реальні там ціни або нереальні - потрібно подивитися пакет документів. Як мінімум, я направив їм лист, що без узгодження з НАК нічого не купувати, у тому числі й АЗС", - заявив Івченко агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, якщо "Укрнафта" самостійно прийняла рішення про покупку АЗС, "Нафтогаз" здійснить перевірку реальності їхньої вартості.

Івченко також сказав, що ці питання будуть розглядатися на зборах акціонерів "Укрнафти" 20 червня.

"Якщо позиція приватних інвесторів буде некоректною стосовно державного пакета акцій, будемо відстоювати державні інтереси", - підкреслив голова НАК.

Як повідомлялося, протягом червня ВАТ "Укрнафта" на аукціонах Придніпровської товарної біржі та Української аграрної біржі придбала 98 АЗС, розташованих у різних регіонах України на загальну суму 608,509 млн. грн. (із ПДВ).

"Укрнафта", у якій державі через національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція, забезпечує більше 90% видобутку нафти в країні, 40% газового конденсату і 17% видобутку природного газу.

Компанія в рамках стратегії вертикальної інтеграції планує в 2005 році інвестувати $400 млн. у розширення мережі АЗС, збільшивши їхню кількість з нинішніх 391 до 800.

42% акцій "Укрнафти" належить групі "Приват".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування